Гръцката брегова охрана откри днес тяло на мъж, за когото

...
Гръцката брегова охрана откри днес тяло на мъж, за когото
Коментари Харесай

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Г ръцката брегова защита откри през днешния ден тяло на мъж, за който се допуска, че се е удавил при поглъщане на лодка с мигранти покрай остров Самос в Егейско море , съобщи организация Франс прес.

Бреговата защита заяви през днешния ден, че 25 души, разказани като " чужденци ", са били видяни в на половина потопена лодка и избавени от морето западно от остров в Егейско море. Спасените са били трансферирани в положително здраве в пристанището на Вати на о. Самос.

Издирването на изчезнали пасажери от лодката продължава благодарение на граничната организация на Европейския съюз Фронтекс.

Държавната телевизия ERT цитира оживели, съгласно които има четирима изчезнали пасажери от лодката.

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен напън, като съгласно формалните данни през януари и февруари са пристигнали над 7000 мигранти, което е със 184 % повече спрямо 2023 година, отбелязва Агенция Франс Прес.

От 2013 година насам страната с население над 10 милиона души е получила повече от 460 000 молби за леговище, в това число над 12 500 тази година, по данни на Министерството на миграцията.

Островите в североизточната част на Егейско море са известни входни пунктове за мигранти, които се пробват да влязат в Европейския съюз, като доста от тях бягат от спорове или беднотия, показва организацията.

През юни 2023 година 82 души се удавиха, а стотици други бяха оповестени за изчезнали, когато транспортен съд с мигранти потъна край Пилос, югозападно от Пелопонес, напомня Агенция Франс Прес.

Все още не престават няколко следствия на нещастието, като съгласно някои неправителствени организации гръцката брегова защита е закъсняла с намесата си в помощ на мигрантите.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР