Най-добрите спортисти на Пазарджик ще бъдат избрани от някои от

...
Най-добрите спортисти на Пазарджик ще бъдат избрани от някои от
Коментари Харесай

Легенди избират Спортист на годината в Пазарджик

Най-добрите спортисти на Пазарджик ще бъдат определени от някои от най-големите спортни митове на България, оповестиха от община Пазарджик.

Специална комисия прегледа деликатно и даде своя глас за най-хубавите спортисти и Отбор №1 на отиващата си година за града. Организатор и основател на събитието е ръководителят на съдружие „ Пазарджик спортува” Ренета Камберова.

Шест от спортните митове на България се включиха в комисията, която избра най-хубавите спортисти на Пазарджик за 2019 година Това са златното момиче на България, международна и европейска шампионка като играч, международна шампионка като треньор и сегашен ръководител на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова, единственият български баскетболист, играл в НБА, в този момент президент на федерацията по баскетбол – Георги Глушков, първият гимнастик, взел участие на шест олимпийски игри – Йордан Йовчев, многократният първенец и притежател на международни купи и единственият български плувец част от Международната зала на плувната популярност – Петър Стойчев, както и Ренета Камберова – безспорна международна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика и олимпийска медалистка.

Комисията получи особено направена и подробна информация, както и видео материали за представянето на всички номинирани спортисти. След сериозна и много разпалена полемика и последвало гласоподаване, което продължи над три часа, родните митове избраха своите любимци.

Само преди дни Община Пазарджик, отпред с кмета Тодор Попов, реализира неоспорим триумф, откакто на церемония вечер в Брюксел Пазарджик получи формалното знаме „ Пазарджик - европейски град на спорта за 2020 година”, на галавечер в Брюксел.

Официалната гала „ Спортист на Пазарджик 2019” ще се организира на 20 декември. Организатори са Община Пазарджик, Сдружение „ Пазарджик спортува”, както и Съвет за младежка политика, а събитието е с взор към 2020 година, в която градът ще се трансформира в център на спорта за България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР