Националният отбор на България ще се изправи срещу Франция в

...
Националният отбор на България ще се изправи срещу Франция в
Коментари Харесай

България в битка с Франция в осминафиналите на Евроволей 2023

Националният тим на България ще се изправи против Франция в осминафиналите мач от Европейското състезание по волейбол довечера от 20:30 часа. Двубоят ще се играе в Двореца на спорта и културата във Варна, като се чака " лъвовете " да имат поддръжката на цялостните трибуни.


България се класира за осминафиналите на шампионата, откакто приключи на четвърто място в своята група В с две победи и три загуби. Играчите на селекционера Пламен Константинов започнаха с проваляне от Испания, след което победиха Финландия и Украйна, преди да изгубят от Хърватия и Словения. От своя страна Франция, която е настоящ олимпийски първенец, записва четири победи и една загуба в група D и приключи преди всичко.

Лошата вест за нашите преди дуела с „ петлите “ е, че младата ни звезда Александър Николов още веднъж се разболя. Асът ни стартира Европейското състезание с вирус, а в този момент страда от болки в гърлото. Лекарският екип му даде антибиотик, с цел да може да се възвърне. В последните дни здравословни проблеми имаха Теодор Салпаров и Мартин Атанасов.

" За мен няма значение къде ще направиш огромната крачка – дали на осминафинал или четвъртфинал. Може да се окаже преимущество, че е първи мач. Французите ще дойдат, ще забележим по какъв начин ще привикнат към залата. Все отново има някои особености и нека това е в наша изгода. Но единствено това няма по какъв начин да разчитаме, с цел да победим сегашния европейски първенец ", сподели Константинов след провалянето от Словения във вторник.

" Трябва да погледнем на някои дребни елементи, с цел да можем да победим Франция ", разяснява диагоналът Цветан Соколов. " Надявам се да изиграем прекрасен мач. Ще ни бъде доста мъчно. Дано играем по-добре, в сравнение с през днешния ден. И каквото сабя покаже. Гарантирам, че тимът ще даде максимума. Това към този момент е елиминационен кръг и загубим ли, отиваме у дома. Всички ще играем на 100 % и ще се борим за успеха. Огромно благодаря към публиката. Хората демонстрираха, че са с нас. Те са седмият състезател на корта ", добави той.

" Бях споделил, че в случай че желаеме да създадем нещо запаметяващо се на това европейско, ще би трябвало да бием един мощен тим. В нашия случай се падаше или Словения, или Франция. По моите сметки просто трябваше да играем с Франция на четвъртфинал, само че пък в този момент ще го срещнем по-рано в осминафинал. Ако момчетата играят по този начин, както играха против Словения, аз съм спокоен, че ще създадем страховит мач ", съобщи президентът на Федерацията Любо Ганев.

Победителят от мача сред Франция и България ще играе с Румъния или Хърватия в четвъртфиналите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР