Плакати с образа на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич с

...
Плакати с образа на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич с
Коментари Харесай

Белград бе облепен с плакати с образа на Милошевич - Косово е Сърбия

Плакати с облика на някогашния сръбски деспот Слободан Милошевич с надписи " Косово е Сърбия " бяха разлепени в Белград, съобщи БГНЕС.

Движението " Наши " пое отговорност за акцията. Групата е известна с това, че постоянно нападна медии и публицисти, заяви вестник " Данас ".

Плакатите бяха разлепени ден преди продължението на разговора сред Белград и Прищина в Брюксел, в който ще вземат участие президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на Косово Албин Курти.

Припомняме, десетки билбордове за геноцида в Сребреница към момента са изправени в прилежаща Сърбия, месец след гласуването на Резолюцията от Общото заседание на Организация на обединените нации. " Ние не сме геноцидна нация! Помним! Горда Сърбия и Сръбска ", се споделя в посланието - част от огромната сръбска акция за отказване на закононарушението, осъществено преди 30 години, подета от сръбския президент Александър Вучич и президента на Република Сръбска Милорад Додик.

На 23 май Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди 11 юли като " Международен ден в памет на геноцида в Сребреница ".

През юли 1995 година в босненския анклав сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, направиха най-голямото кръвопролитие на цивилни в Европа след Втората международна война. Те избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Жертвите са заровени в местността Поточари. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР