Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна

...
Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Всичко или нищо за България U16

Националният тим на България по баскетбол за момчета до 16-годишна възраст излиза в последния си и най-съществен мач от Европейското състезание в Дивизия “Б ” в София. Селекцията на Юлиян Аладжов излиза в пряк спор за промоция за Дивизия “А ” против Белгия през днешния ден от 18:15 часа в зала “Универсиада ”. 
 Финландия препъна България на полуфиналите на Европейското Финландия препъна България на полуфиналите на Европейското
Победителят ще приключи на трето място в крайното класиране на шампионата, ще се окичи с бронзовите медали и ще си заслужи нанагорнище към елита в тази възраст.

“Лъвчетата ” се намираха в серия от пет поредни победи на шампионата, която обаче бе прекратена през вчерашния ден, когато България отстъпи със 76:81 пред Финландия на полуфиналите. По този метод българският тим загуби шансове за златните медали и изпусна първата си опция да се завърне в Дивизия “А ” след 11-годишно неявяване.

На пътя на българския отбор застава тимът на Белгия, който също нямаше позволена неверна стъпка преди полуфиналната фаза. Също като “трикольорите ” белгийците се простиха с възможностите си за купата, откакто изгубиха със 79:95 от Германия. Иначе преди този момент “червения динамит ” записа шест следващи триумфа - 92:60 над Австрия, 81:75 над Унгария, 86:25 над Кипър, 87:33 над Естония и 107:59 над Исландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР