Националът на България в категория до 80 килограма Кристиян Николов

...
Националът на България в категория до 80 килограма Кристиян Николов
Коментари Харесай

Кристиян Николов загуби от световния шампион Роби Гонсалес

Националът на България в категория до 80 кг Кристиян Николов загуби от международния първенец Роби Гонсалес в осминафиналите на купа " Странджа ".

Николов, който през предходната година доближи до финала на шампионата, имаше малшанса да срещне най-класния участник в категорията още в първия си мач и въпреки да изигра дуела на високо равнище, това не бе задоволително за победа против опитния американец.

Съдиите край кръга отсъдиха победа с 4:0 (28:28, 28:29, 28:29, 27:30, 28:29) в интерес на 26-годишния Гонсалес, който реши мача в третия рунд. Американецът бе по-активен в първите минути на мача и след първите три минути си обезпечи гласовете на четирима от петимата съдии край кръга.

23-годишният Николов обаче пое самодейността във втория рунд, притисна международния първенец и на собствен ред взе четири гласа от съдиите. Така всичко в мача трябваше да се реши в третия рунд, в който обаче Гонсалес бе по-добрият. Американецът не спираше да засипва с удари Николов, а тежък ъперкът 20 секунди преди края накара рефера на кръга да отброи до осем, което дефинитивно наклони мнението на съдиите в интерес на Гонсалес.

Българското присъединяване на шампионата в зала " София " продължава във вечерната сесия от 18:00 часа. Ергюнал Себахтин в категория до 48 кг, Ясен Радев при 54-килограмовите и Радослав Росенов при 60 килограмовите ще се боксират във етапа на четвъртфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР