Ансамбълът на България направи отлична подиум тренировка на европейското първенство

...
Ансамбълът на България направи отлична подиум тренировка на европейското първенство
Коментари Харесай

Ансамбълът на България направи подиум тренировка на еврошампионата по художествена гимнастика

Ансамбълът на България направи отлична подиум подготовка на европейското състезание по художествена гимнастика в унгарката столица Будапеща.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева демонстрираха композициите си с пет обръча и с три ленти/две топки по време на 15-минутното занятие на формалния килим. Българките упражняваха дружно с отбора на Австралия.

Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева играха доста съсредоточено. Те са европейски шампионки в многобоя от Баку 2023 и в този момент ще се опитат да защитят купата си.

Тренировката беше изгледана и от президента на БФХГ Илиана Раева, която е лидер на делегацията в Будапеща, както и от вицепрезидента на централата Невяна Владинова.

Преди България подиум тренировки направиха тимовете на Израел, Италия, Германия, Азербайджан, Франция, Испания, Украйна и други. Общо 19 отбора ще вземат участие на шампионата.

Българският състав е във втората група на многобоя на следващия ден, с финален девети стартов номер и стартира със съчетанието с пет обръча.

По стратегия на следващия ден от 11:00 до 18.20 часа българско време дамите ще спорят за купата в многобоя, като Стилияна Николова е в първа група от 11:00 часа, а Боряна Калейн във втора от 15:20. Ансамблите стартират в 18:45 и ще приключат към 23:00 часа, след което са церемониите по награждаването в многобоя и отборната конкуренция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР