Реал Мадрид си проправи път до финала в Евролигата. Действащите

...
Реал Мадрид си проправи път до финала в Евролигата. Действащите
Коментари Харесай

Реал Мадрид докосва ново злато в Евролигата след успех над Олимпиакос

Реал Мадрид си проправи път до финала в Евролигата. Действащите първенци разочароваха Олимпиакос с 87:76 във втория полуфинал, изигран в " Юбер Арена ", Берлин.

Селекцията на Чус Матео загатна за своята мощност през първото полувреме, само че в хода на второто трябваше да преодолява щурма на гърците, за се класира на финала в шампионата на богатите за втори следващ и общо 21-и път в своята история.

Освен това " белите " още веднъж разрушиха фантазиите на играчите на Йоргос Барцокас за купа, както го сториха и през предходната година, когато завоюваха в мача за златото в Каунас. На финала Реал ще спори с Панатинайкос, който по-рано съкруши Фенербахче в първия полуфинал, до момента в който " червено-белите " ще играят за бронза с " фенерите ". Срещата за медалите са в неделя (26 май).

Стрелбището бе отворено в откриващите минути, изключително от далечна отдалеченост. Това несъмнено бе по усета на Марио Хезоня и Джанан Муса, които посредством точния си мерник сложи символичните домакини на лидерската позиция. Защитата на гърците последователно стартира да изнемогва, а Валтер Таварес и Гершон Ябуселе поеха щафетата, с цел да издействат задатък на испанците от 18 точки в края на встъпителния интервал.

Мадридчани наказваха всяка неточност в отбрана на своите противници при започване на идната десетка и трупането на разлика се оказа лесна задача за тях, като Венсан Поарие, Фабиен Козер и Серхио Родригес бяха основната атракция. Символичните посетители мъчно намираха правилен ход и по този метод “белите ” се отдръпнаха в съблекалнята при 56:37.

“Червено-белите ” дадоха да се разбере, че няма да се предадат на старта на третата част, защото погрижиха да дадат чувство за конспирация със съдействието на Алек Питърс и Найджъл Уилямс-Гос. Муса подсети за себе си и влезе в кошмарите на гръцката отбрана, а Серхио Люл и Поарие също имаха какво да кажат по въпроса, с цел да тласнат “лос бланкос ” с 13-точков актив след 30 минути игрово време.

Питърс и Уилямс-Гос подхванаха нов взлом в откриващите моменти на заключителната четвърт, когато отборът от Пирея смъкна изоставането си под двуцифрено закъснение и фантазиите за поврат изглеждаха все по-реални. Опитът на Серхио Родригес, Ллю и Муса влезе в деяние, което даде опция на настоящите първенци още веднъж да дишат по-спокойно, както и да удържат успеха във финалните акомпанименти.



Джанан Муса окрили Реал със своите 20 точки. Марио Хезоня го последва с 12 и 6 битки, Гершон Ябусле и Венсан Поарие го последваха с по 11 точки.

Aлек Питърс блесна за гърците с 23 точки, 10 битки и 5 точни снаряда от далечна отдалеченост. Шакил МакКисик осъществя 17, Найджъл Уилямс-Гос наниза 15 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР