Барселона уволни треньора Шави и ще го смени с бившия

...
Барселона уволни треньора Шави и ще го смени с бившия
Коментари Харесай

Барселона уволни Шави, ще го смени с Флик

Барселона уволни треньора Шави и ще го смени с някогашния селекционер на Германия Ханзи Флик. Шави ще води каталунците за последно в неделя против Севиля.

44-годишният тренор имаше контракт за още един сезон. Той е бил осведомен за решението на среща с президента на Жоан Лапорта и спортния шеф Деко.. През януари самият Шави разгласи, че ще напусне „ Камп Ноу “, само че Лапорта го разубеди през април. Сега обаче президентът е сърдит от мнения на треньора за финансовото положение на клуба.

„ Никога не е елементарно да напуснеш клуба на живота си, само че аз го върша доста горделив след две години и половина отпред на състав, която бе като мое второ семейство. Искам да благодаря за поддръжката и обичта на почитателите, които постоянно са били до мен и постоянно са ми показвали същата обич, както по времето, когато бях футболист. От неделя ще бъда още един човек на трибуните, тъй като преди да стана футболист или треньор, аз съм последовател на Барселона “, съобщи Шави.

„ Работих с фантастични играчи и със страховит личен състав. Благодарение на всички тях реализираме поставените цели. Този сезон нещата не вървяха по този начин както искахме, само че помогнахме да израсне ново потомство млади футболисти от Ла Масия “, добави той.
Барселона ще назначи Ханзи Флик
Разговорите с немския треньор са почнали преди два месеца. Флик е без работа, откогато беше уволнен от Германия през септември 2023 година. Флик завоюва единствено 12 от 25-те си мача отпред. Преди това той изведе Байерн до требъл, като тогава за баварците играеше и Роберт Левандовски.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР