Нашият правилник за работа на парламентарната група позволява различното мнение,

...
Нашият правилник за работа на парламентарната група позволява различното мнение,
Коментари Харесай

Гьоков: В БСП се позволява различно мнение, но 1-2 пъти

" Нашият устав за работа на парламентарната група разрешава особеното мнение, само че когато то е еднократно – 1-2 пъти да се случи във времето. Но когато непрекъснато имаш друго мнение от групата, просто не ти е мястото в нея ”. Това пояснение даде депутатът Георги Гьоков за двата фрапантни случая от последните дни, в които Българска социалистическа партия стремително в профил инакомислещи от редиците си. Гьоков бе довечера в.

Вчера при дебатите за отпущането на военна помощ за Украйна депутатът Божанков зае очебийно друга позиция от съпартийците си. " Дори прилежаща Македония е дала оръжие преди нас ", обяви от трибуната соцдепутатът. " Решението е значимо и ще сложи България на пътя на своя цивилизационен избор. Русия ни разгласи за неприятелска страна и то когато не бяхме пращали оръжие. Това е тяхното отношение към нас. Делението на цивилизован и некултурен свят е същинско. Дори Сърбия е заела изрично своята позиция ", сподели Божанков. И добави, че би било лицемерно България да желае да е част от програми за взаимност и предоставяне на пари, само че да не е част от помощта за " един народ, които страда, седи на мрачно и студено и е подложен на систематична експанзия ".  " Аз съм уверен в своята позиция с ясното схващане какви последици може да има за мен ", сподели Божанков.

Веднага по-късно последва известие на пресцентъра на Българска социалистическа партия, че Божанков е изключен от парламентарната група. Преди няколко дни Левицата изключи единствения си областен кмет в София Делян Георгиев заради публичната му позиция против връщането на хартиената бюлетина.

Явор Божанков не е член на Българска социалистическа партия, той е гражданска квота и няколко пъти обратно във времето е изразявал друго мнение от това на групата, изясни Гьоков. " Ние работим по правилници, по морални правила. Когато редовно нарушаваш тези морални правила и правилника е обикновено да не си част от групата. Затова го изключихме и стигнахме дори по-салеч - призовахме го да напусне Народното събрание, с цел да влезе идващият, който ще отразява ползите на Българска социалистическа партия, “ уточни той. След присъединяване му пресцентърът на Българска социалистическа партия популяризира информация за думите му, спестявайки детайла с " еднократно, 1-2 пъти ".

Гьоков бе безапелационен, че одобряването на военна помощ за Украйна ни трансформира в страна по спора и още един път акцентира позицията на Българска социалистическа партия, които са за спокойно и дипломатично решение. „ Изказването на Божанков значи, че той е заблуждавал хората по време на акцията “, добави социалистът. По думите му в актуалното Народно заседание само Българска социалистическа партия е изразител на лявото политическо пространство. Гьоков уточни, че в случай че левицата получи трети мандат, то от Българска социалистическа партия ще съберат своите групови органи, с цел да вземат решение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР