Нареденият от правителството втори пакет с оръжейна помощ за Украйна

...
Нареденият от правителството втори пакет с оръжейна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Военният министър разкри какво оръжие даваме на Украйна

Нареденият от държавното управление втори пакет с оръжейна помощ за Украйна е съпоставим с този, изпратен от служебното държавно управление. Като стойност ще е малко по-голяма като размер съгласно специалистите. Изпращаме основно остарели въоръжения, които след няколко години им изтича ресурсът, заяви пред Нова телевизия министърът на защитата Тодор Тагарев.

Той приказва за взетото от Министерския съвет решение за нов пакет помощ към Украйна. Списъкът остава конфиденциален, само че включва снаряди, муниции и някои системи, обясни той.
-->
За България е значимо да се включи в самодейността на Европейски Съюз за произвеждане на 155-милиметрови снаряди, тъй като скоро и България ще мине на този стандарт и ще би трябвало да купуваме извън, сподели още министърът на защитата. Той подлага на критика служебното държавно управление, че не се е присъединило в самодейността на Европейски Съюз за 1 милион снаряда, която ще ни обезпечи такава инвестиция във военните фабрики.

Русия се пробва да си припише авторство за взривения оръжеен склад в Карнобат като твърди, че е партизанска акция, оповести още Тагарев. Все още България няма доказателства за наличие на съветски сътрудници при гърмежите на оръжейни хранилища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР