Нападение с жертви и множество ранени край синагога във Виена.

...
Нападение с жертви и множество ранени край синагога във Виена.
Коментари Харесай

Атентат във Виена с жертви и ранени

Нападение с жертви и голям брой ранени край синагога във Виена. В непосредственост до Шведенплац са се чули няколко изстрела, оповестяват локалните медии. За пукотевица в центъра на града оповестиха и публично от полицията в Twitter.

Shots fired in the Inner City district - there are persons injured - KEEP AWAY from all public places or public Transport - don't share any Videos or Fotos!
— POLIZEI WIEN (@LPDWien)
Вътрешното министерство удостовери, че няколко души са направили терористично нахлуване. Според медии, единият нападател или е бил погубен, или се е самовзривил, когато го е обкръжила полицията. Другият е избягал, оповестява Нова ТВ.

Не е ясно дали има убити и какъв е техния брой. Има изявления за седем жертви, а един служител на реда е с тежки рани и заплаха за живота. Тези данни обаче, най-малко към този момент, не са доказани от полицията. Нападението евентуално не е приключило, като локалните медии трансформират постоянно наличната информация.

Австрийският публицист Томас Майър, базирайки се на Министерството на вътрешните работи, разгласи, че в стрелбата има и един умрял.

От полицията предизвестяват да се заобикалят централните обществени места и градския превоз, както и да не се споделят фотоси или видео от случая. Такива обаче бяха публикувани стремително в обществените мрежи.

Смята се, че нападателят е имал съучастници, които са съумели да избягат. В центъра на австрийската столица се организира огромна полицейска интервенция. По данни на вътрешното министерство, един от нападателите е арестуван.

Към момента няма данни за потърпевши български жители при стрелбата пред синагога в центъра на Виена. Посолството ни е по отношение на локалните управляващи.

При нужда от подпомагане и информация сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в отвън работно време: +43 1 505 64 44.

Ръководителят на еврейската общественост във Виена Оскар Дойч разгласи, че стрелбата е станала на улицата, където се намира основната синагога в града, само че не е ясно дали храмът е бил задачата на офанзивата. Синагогата е била затворена по време на стрелбата, написа той в Twitter. Затворени са били и прилежащите заведения за хранене.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР