Нападателят на Байерн“ (Мюнхен) Хари Кейн официално спечели Златната обувка“.

...
Нападателят на Байерн“ (Мюнхен) Хари Кейн официално спечели Златната обувка“.
Коментари Харесай

Нападателят на „Байерн“ Хари Кейн официално спечели „Златната обувка“

Нападателят на „ Байерн “ (Мюнхен) Хари Кейн публично завоюва „ Златната обувка “. Наградата се връчва всяка година на най-хубавия голмайстор в Европа.

През сезона той означи 36 попадения в 32 мача в немската. Бившият футболист на „ Тотнъм “ подписа с немския „ Байерн “ през лятото на 2024 година.

Второто място в влиятелната ранглиста e за нападателя на „ Щутгарт “ Серу Гираси. Трети е нападателят на „ ПСЖ “ Килиан Мбапе.

„ Златната обувка “ се присъжда от 1968 година Рекордьор по брой награди е Лионел Меси, който печели наградата 6 пъти

SafeNews напомня, че Хари Кейн се показва на извънредно високо равнище с екипа на Байерн Мюнхен, откакто дойде на „ Алианц Арена “ през лятото. От началото на сезона той има 30 гола в 25 мача в Бундеслигата.

фотография: БГНЕС

Англичанинът в четири мача досега означи три попадения, само че съгласно Бундеслигата той няма нито един хеттрик в немския хайлайф. Обяснението е много нелогично и може би необичайно за незапознатите с тази любопитна хрумка на германците.

За да се зачита един хеттрик в Бундеслигата, той би трябвало да е маркиран в границите на едно полувреме. Това обаче е единствено половината изискване. Освен това, никой не би трябвало да отбелязва сред трите попадения на голмайстора, в тази ситуация Кейн.

На 9 март, англичанинът вкара три гола при триумфа с 8:1 над Майнц 05. Два от головете му обаче бяха през първото полувреме, а третият – през второто.

Източник: NOVA

Още вести четете в: Спорт За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР