Намаляване на холестерина Бадемът е сред петте най-ефективни продукта, които

...
Намаляване на холестерина Бадемът е сред петте най-ефективни продукта, които
Коментари Харесай

7 неочаквани ползи от консумацията на бадеми

Намаляване на холестерина

Бадемът е измежду петте най-ефективни продукта, които понижават „ неприятния “ холестерин. Симптомите на това положение са появяването на бели точки (мастни образувания) по долните клепачи, болки в краката, ранно побеляване на косата. Препоръчителната доза е 20 – 30 ядки дневно.

Здрави коси

Бадемът съдържа съвсем всички минерали и витамини, нужни за растежа на косата, нейната издръжливост и хубост. Магнезият и цинкът подтикват растежа, токоферолът я укрепва, а витамините от група В й придават искра и издръжливост.

Профилактика на заболяванията на сърцето

Антиоксидантите, ненаситените мастни киселини, магнезият, медта, които бадемът съдържа, оказват мощна поддръжка на сърцето и кръвоносната система. За профилактични цели на исхемична болест на сърцето и други сърдечни нарушавания употребявайте ядките с люспите.

Предотвратява появяването на бръчки

Бадемите съдържат задоволително количество манган, който взе участие в изработването на колагена – белтъка, отговарящ за еластичността и тонуса на кожата. Освен това със стареенето се бори и витамин Е, който е антиоксидант.

Здрава микрофлора

В люспата на бадемите се съдържат пребиотици – детайли, нужни за растежа и размножаването на потребните бактерии в червата. При дисбактериоза (симптомите са отичане и болки в стомаха, противен мирис, разстройство в храносмилането) ежедневната доза бадеми е 30 — 35 ядки.

Отслабване

Научно проучване потвърждава, че хората, които ядат бадеми, използват по-малко въглехидрати (сладкиши и тестени изделия) денем. За свалянето на килограми способства и нормализацията на обмяната на веществата, която се обезпечава от витамините и фибрите, съдържащи се в тези ядки.

Подобрява се работата на мозъка

Поради съществуването в бадема на токоферол и мастни киселини постоянната му приложимост усъвършенства паметта. Освен това тези ядки забавят стареенето на мозъка.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР