24 май за мен е най-българският празник и винаги буди

...
24 май за мен е най-българският празник и винаги буди
Коментари Харесай

Учител пред за 24 май: Всяко дете, което се научи да чете и пише, става част от един много по-смислен свят

24 май за мен е най-българският празник и постоянно буди огромно неспокойствие. Аз го посрещам несъмнено с горделивост, с наслада, тъй като е знак на нашата културна еднаквост и на духовното ни завещание. За мен като преподавател писмеността и езикът са основата, върху която се градят знанието и културата. Дават ни опция да се показваме, да споделяме опит, да поддържаме връзка между тях. Това сподели пред " Фокус " началният преподавател в столичното 105-о учебно заведение Ралица Бъчварова по случай Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската писменост, култура и просвета.

Тя свързва празника с полученото от нея най-високо отличие за повсеместен принос в региона на образованието, грамотата " Неофит Рилски ". 

" С убеденост мога да кажа, че всяко дете, което се научи да чете и написа, към този момент става част от един доста по-богат и по-смислен свят. Така че този празник ми припомня за задачата да въодушевяваме и да поддържаме учениците по техния път към знанието ", добави Бъчварова.

По думите ѝ като учители се стремят да възпитават и подтикват учениците да почитат наследството на нашите предшественици и да могат да схванат какъв брой е значимо образованието в живота на индивида.

" Смятам, че учениците, най-малко дребните, възприемат празника с интерес и с възторг, вълнуват се в подготовката за него. В часовете по " Човекът и обществото " ние учим за Светите братя Кирил и Методий, за това по какъв начин е основана глаголицата, по-късно нали и кирилицата от техния възпитаник. За смисъла, което е имала писмеността за българите. Изработваме разнообразни дребни книжки за живота и делото на двамата братя, разнообразни други креативен планове, да вземем за пример тематични рисунки вършат, учат стихотворения, които са отдадени на Светите братя, пеем песни в час, свързани с празника. Учили сме и пеем химна на Кирил и Методий, дори съм им разказвала по какъв начин и по кое време е основан. Тези занимания освен ги обогатяват със познания, само че ги карат и да се почувстват свързани с българската история и просвета ", сподели още началният преподавател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР