Унгария ще се стреми да се откаже от всякакви операции

...
Унгария ще се стреми да се откаже от всякакви операции
Коментари Харесай

Орбан: Унгария обмисля да поиска специален статут в НАТО заради подкрепата за Украйна

Унгария ще се стреми да се откаже от всевъзможни интервенции на НАТО, ориентирани към поддръжка на Украйна, сподели министър председателят Виктор Орбан в петък, намеквайки, че военният алианс и Европейският съюз се движат към по-директен спор с Русия.
Орбан съобщи пред държавното радио, че Унгария се опълчва на проекта, който НАТО обмисля, за даване на по-предвидима военна поддръжка на Украйна през идващите години, с цел да отблъсне пълномащабното навлизане на Москва, до момента в който по-добре въоръжените съветски войски откриват надзор на бойното поле.
„ Ние не утвърждаваме това, нито желаеме да участваме във финансова или оръжейна поддръжка (за Украйна), даже в границите на НАТО “, сподели Орбан, добавяйки, че Унгария е заела позиция на „ неучастваща “ във всеки евентуален Операции на НАТО в помощ на Киев.
„ Трябва да предефинираме позицията си във военния съюз и нашите юристи и офицери работят върху... по какъв начин Унгария може да съществува като член на НАТО, без да взе участие в дейности на НАТО отвън своята територия “, сподели той.
Орбан, считан за най-близкия сътрудник на съветския президент Владимир Путин в Европейски Съюз, акцентира ролята на НАТО като защитителен съюз и сподели, че не споделя опасенията на някои други страни от Централна и Източна Европа, че съветската войска няма да приключи експанзията си, в случай че завоюва войната в Украйна.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР