Наказателни постановления, фишове за нарушения и документи за административни глоби

...
Наказателни постановления, фишове за нарушения и документи за административни глоби
Коментари Харесай

Как ГКПП-тата качиха събираемостта на глобите

Наказателни постановления, фишове за нарушавания и документи за административни санкции за над милион и половина лв. са връчени посредством новата Автоматизирана осведомителна система „ Граничен надзор “, ситуирана по граничните пунктове, съобщи БГНЕС.

С подхванатите дейности Министерство на вътрешните работи има за цел да увеличи събираемостта на наложените санкции от водачите на МПС, които имат предпочитание да изоставен страната.

Според мнения от представители на опозицията в Народното събрание с налагането на този тип спънка пред напускащите страната се попречва тяхно главно право – на свободно придвижване в Европейски Съюз. Вътрешното министерство, обаче, изрично отхвърля тези обвинявания с претекста, че чиновниците на министерството единствено връчват административно-наказателните документи на водачите, като с това не лимитират свободното им напредване.

При връчването на наказателните постановления санкцията с тях не става автоматизирано изискуема, а се взимат поради процесуалните периоди по влизане в действие, и периодите за непринудено възнаграждение. След приключване на законовите периоди, обаче, санкцията става изискуема, за което страната е планувала налагането на насилствени ограничения като краткотрайно лишаване на шофьорската брошура и краткотрайно прекъсване от придвижване на автомобила до възнаграждение на съответната санкция, сочи справката на Министерство на вътрешните работи.

Само за интервала от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР