Начинът на хранене е един от най-важните фактори, който определя

...
Начинът на хранене е един от най-важните фактори, който определя
Коментари Харесай

Защо дебелеем от въглехидратите?

Начинът на хранене е един от най-важните фактори, който дефинира какво е това, което вашият организъм ще употребява като сила. Днес има разграничено мнение за диетите с огромно количество въглехидрати и малко количество мазнини, тъй че хората, които употребяват този хранителен режим, не губят от мастните натрупвания даже в случай че диетата е съпроводена с извършения или други физически действия. Тъй като по-голямата част на въглехидратите съдържа доста малко мазнини или въобще не съдържа, е мъчно да се повярва, че въглехидратите могат да се разградят в мастните натрупвания по тялото.

Въпреки това минимум 40% от въглехидратите, които ядете, приключват тъкмо там. С консумирането на въглехидрати даже и без никакви мазнини мастните натрупвания в тялото ще се усилят. Причината за това е, че тялото ни по този метод употребява и съхранява потребните субстанции от въглехидратите, които консумираме. Въглехидратите, без значение дали са под формата на бонбони или шоколадови сладкиши, покачват равнището на глюкозата, когато се намират в кръвта. А захарта е захар и тялото не прави разлика.

Така че, в случай че консумирате стряскащо количество въглехидрати, равнището на кръвната захар ще се усили, което подтиква панкреаса да отделя инсулин. Инсулинът прави надзор над това къде ще се складира захарта от кръвта. Една част сигурно ще бъде употребена като сила, а друга част ще бъде непокътната в мускулите под формата на гликоген.

Тъй като организмът може да съхранява единствено 2000 калории като гликоген, остатъкът ще бъде непокътнат като мазнини. Инсулинът също предотвратява съществуващата лой да излезе от мястото, където се съхранява, и да бъде употребена като сила. Ако постоянно не изгаряте съществуващите мазнини, непрекъснато ще съхранявате въглехидратите от храната като мазнини.

От решаващо значение е потреблението на повече от съществуващите мастни натрупвания за сила, т.е., с цел да получите и запазите мечтаното тегло, би трябвало да изгаря непотребните захари и насъбрани мазнини.

 Въглехидрати

Горивото, което вашият организъм ще употребява, можете да контролирате посредством хранителен режим, т.е. диета. Например, в случай че консумирате най-вече въглехидрати, тогава равнището на захар в кръвта става несигурно, а неговото горене става недостъпно за организма, защото съществуването на инсулин пречи на усвояването на мазнините като сила. Затова, в случай че избягвате диети, учредени на високо наличие на въглехидрати, а вместо това ядете съразмерно уравновесени количества въглехидрати, протеини и мазнини, тялото ви ще може съразмерно да изгаря мастните натрупвания.

Всички естествени мазнини като омега-6, които се намират в растенията, и омега-3, които има в рибата - са положителни за вашия организъм, в случай че ги употребявате умерено. Тъй като успеваемостта на химичните процеси, които протичат в организма, мъчно може да се мери, водете се от това по какъв начин се чувствате. Общите признаци от пренасищане с въглехидрати включват предпочитание за сън след хранене, предпочитание за сладко, възприятие на апетит единствено след 2 часа от високо въглехидратно хранене и нуждата от непрестанно залъгване със сладко през целия ден.

Бързият метаболизъм изгаря повече мазнини от тялото и два пъти повече сила от въглехидратите. Повече въведени мазнини значат по-голяма сила, а в случай че имате верен хранителен режим, ще постигнете по-голяма обща устойчивост, понижаване на тежестта и увеличение на мускулната маса.

Внимавайте с всяко хранене! Приемът би трябвало да бъде формиран, тъй че почти 45% от общия брой калории да бъде получен от въглехидрати, 30% от протеини и 25% от мазнини. По този метод ще бъдете сигурни, че имате добре уравновесена диета и че тялото ви ще изгаря тъкмо тези мазнини, които би трябвало да изгаря като източник на сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР