Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни

...
Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни
Коментари Харесай

Министър Галин Цоков: Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни устройства

" Образователната система би трябвало да се приготви за матури на електронни устройства и цифровизация на изпитния развой ", съобщи в ефира на bTV служебният министър на образованието.

" Обсъждаме матурите да стартират последователно да се ползват на електронни устройства, по този начин както е при матурата по осведомителни технологи " и, сподели Цоков.

Министърът  добави, че в доста страни това към този момент е реалност. " Нашата просветителна система последователно би трябвало да се приготви за това, тъй като тогава няма да има неточности ", уточни още той.

" Трябва да се опитва в пробни матури, би трябвало да има необятен разговор с родителите, с цел да се вземе сходно решение, тъй като това значи в допълнение съоръжение на учебното заведение със съответните електронни устройства, както и подготовка на тестванията и обезпечаване на електронна среда ", означи.

" В над 750 учебни заведения в цялата страна се организират матури, работи се при недостиг на време, за 15-20 минути би трябвало да се разпечатат материалите за от 200 до 300 зрелостника в едно учебно заведение ", изясни процеса служебният учебен министър.

Той сподели, че пред шефовете е очебийно да бъдат деликатни във връзка с разпечатването на материалите на изпитите. " Ще създадем повсеместен разбор на матурите и на външното оценяване, с цел да се вземат решения в бъдеще ", съобщи Цоков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР