Избирателите казват едно и също, те не искат повече политика

...
Избирателите казват едно и също, те не искат повече политика
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС гледат към 4-годишен мандат и съдебната реформа

Избирателите споделят едно и също, те не желаят повече политика на борба. Това разгласи на брифинг в Народното събрание Деница Сачева от преговорния екип, изпратен от Бойко Борисов, след диалози с Движение за права и свободи.

Солидна делегация изпратиха от Движението, формирана от трима мъже и три жени- Йордан Цонев, Ертен Анисова, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Байрям Байрям.

Деница Сачева анонсира постигнатото съгласие сред двете най-големи политически обединения с пояснение на изборните резултати и волята на гласоподавателите, които не давали доверие единствено на една партия. Затова и по думите на Сачева, би трябвало да има политика на единодушие.

Не може повече да се бяга от отговорност, безапелационна бе Сачева, макар че по-късно използва определението за държавно управление на споделената отговорност.

Правителство на споделеното отговорност е формулата за властта на ГЕРБ. С Движение за права и свободи имали подобие в целите, стана ясно от думите на Сачева.

Въпреки че Сачева констатираза диалози, поради което и срещи през днешния ден повече няма да има, ГЕРБ ще продължат своите диалози и с другите парламентарни партии.
 ПП-ДБ няма да се отзоват на диалози с ГЕРБ
ПП-ДБ няма да се отзоват на диалози с ГЕРБ

Подходът на ГЕРБ-СДС нямало по какъв начин да докара до ръководство в полза на страната

Геополитическият избор на страната е явен съгласно Сачева. Хората в този момент чакат да не се губи повече време за решение на действителните проблеми на пазара на труда и заетостта.

Искаме да работим за това да се успокои страната, сподели Деница Сачева.

Стана ясно, че имена на министри не са обсъждани, както и че е реализирана договореност да има документ сред партиите за така наречен държавно управление на споделената отговорност.

От думите на Рая Назарян, другата дама от екипа на ГЕРБ, обаче стана ясно защо тъкмо има единодушие - първи приоритет, защото има подобие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи ще е антикорупционната промяна, с цел да може осъщественото дотук най-накрая да проработи. Планира се напълно нов закон за лишаване на нелегално добито имущество. От ГЕРБ имат подготвен подобен.

За продължение на правосъдната промяна има единодушие за това да се изчака решението на Конституционния съд, с цел да се продължи с устройствения закон за правосъдната власт. И ГЕРБ, и Движение за права и свободи ще работят за правдивост и нов Наказателен кодекс.

Виждането ни е за 4-годишен мандат на ръководство - точно тази дефиниция бе на Рая Назарян.

Третият член на екипа на ГЕРБ, някогашният енергиен министър Теменужка Петкова, е удовлетворена и че за обществените финанси и стопанската система също имали подобие с Движение за права и свободи, а главен приоритет и за ГЕРБ, и за Движение за права и свободи, е участието в Еврозоната . Освен това и двете партии възнамеряват да унищожават пречките пред задграничните вложители.

От ГЕРБ отхвърлиха да разкрият разногласията за местата в Народното събрание, поради което и започването на договарянията закъсня.

От Има Такъв Народ упорствали депутатите да се върнат в остарялата постройка, това били и най-разгорещените разногласия.
 Президентът привиква 50-ото Народно заседание в сряда
Президентът привиква 50-ото Народно заседание в сряда

Новоизбраните депутати ще положат клетва и ще би трябвало да изберат ръководител на Народното събрание

По-рано през днешния ден от ГЕРБ-СДС оповестиха, че са изпратили по тематики от настоящия дневен ред на обществото и за сформиране на държавно управление до всички 6 останали политически обединения в новото Народно заседание. Срещите са планувани съгласно размера на бъдещите парламентарни групи, които ще се образуват след конституирането му в сряда, 19 юни. Така че през днешния ден бе ред на Движение за права и свободи, " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Възраждане ".

Писмено в позиция от двете обединения обаче оповестиха, че няма да водят диалози.

че единственото държавно управление, което биха подкрепили, това ще е държавно управление с мандат на тяхната политическа групировка, т.е. третият мандат, в случай че го получат в границите на парламентарната рулетка и те бъдат избора на президента Румен Радев.

От " Продължаваме промяната - Демократична България " пък след изборите, че ще бъдат съпротива в този парламент.
 Николай Марков желае среща с Борисов, не с дамите му
Николай Марков желае среща с Борисов, не с дамите му

С контактьорски групи ми е обидно да си приказвам, съобщи водачът на " Величие "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР