Имаме сходство с програмите на ДПС за Шенген, икономически разтеж,

...
Имаме сходство с програмите на ДПС за Шенген, икономически разтеж,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДС имат сходства в програмите, но не са обсъждали имена и структура на МС

„ Имаме подобие с стратегиите на Движение за права и свободи за Шенген, стопански разтеж, ясни политики за пазара на труда, политики за рационализация и развиване, защита, правосъдна промяна и битка с корупцията “. Това съобщи Деница Сачева след срещата сред преговорния екип от ГЕРБ-СДС и представители на Движение за права и свободи.

Сачева регистрира, че последните избори ясно са посочили настройките на хората, а точно проевропейския път на страната. В тази връзка и няма смисъл да се стартират диалози в тази посока, тъй като пътят на България е явен, а хората чакат резултати и работа свързани със опазване на здравето, обучение, стопанска система.

Деница Сачева регистрира, че политиците и ГЕРБ-СДС като първа политическа мощ нямат право да пилеят нежното доверие на жителите.

От преговаращия екип на ГЕРБ-СДС стана ясно, че стратегиите на двете партии се припокриват във връзка с устойчивите обществени финанси, стопанска система, участие в еврозоната, привличане на задгранични вложения, с нужните законодателни промени.

По отношение на правосъдната промяна е станало дума и за антикорупционната промяна, като избирането на нови членове на КПКОНПИ, тъй като огромна част от актуалните са с изминал мандат, напълно нов Наказателен кодекс, защото настоящия има потребност от инспектиране и изчистване. Всичко това изисква доста и по тази причина имаме упоритостта за 4-годишен мандат, с цел да бъдат изчистени всички тези въпроси, съобщи Рая Назарян.

Сачева посочи, че имена и конструкция на Министерски съвет не са обсъждани, тъй като желаят да се реализира нещо стабилно и преди всичко да се слагат политиките за хората. Относно структурата, Сачева добави, че става въпрос за държавно управление на споделената отговорност и сключване на подобаващ документ. По отношение на отхвърли на ПП-ДБ да вземат участие в диалозите и, че ще бъдат съпротива, Сачева съобщи: Би било любопитно да забележим по какъв начин ще гласоподават срещу политика обвързвана с Шенген или еврозоната./Tribune.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР