Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Той

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Той
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО пристигна в България

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде в България. Той беше посрещнат на летище София от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов.
 нато Народно събрание
Ръководителят на българската делегация благодари на генералния секретар за визитата в миг, в който България празнува двадесетгодишния си празник като пълновръстен член на НАТО. Даниел Митов означи водачеството и персоналния принос на Йенс Столтенберг при опазване единството на Алианса във времена на тежка геополитическа борба.

Народното събрание на Република България е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит на 27 май 2024 година от ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те страни членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна. В София Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР