Началникът на радиотехническите войски на Въздушно-космическите сили на Руската федерация

...
Началникът на радиотехническите войски на Въздушно-космическите сили на Руската федерация
Коментари Харесай

Арестуваха висш руски генерал

Началникът на радиотехническите войски на Въздушно-космическите сили на Руската федерация генерал-майор Андрей Кобан беше задържан по обвиняване за взимане на рушвет от 5 милиона рубли, съобщи ТАСС.

Гарнизонният боен съд ще взема решение за удължение на мярката за неотклонение на офицера. „ Генерал-майор Кобан е упрекнат във взимане на рушвет в изключително огромни размери. Според проверяващите той е получил рушвет в размер на минимум 5 милиона рубли от генералния шеф на Нижни Новгородския проучвателен институт на радиотехниката. С решение на 235-и гарнизон военният съд бе наложена мярка за неотклонение задържане под стража ", обявиха от следствието.

Андрей Кобан е отхвърлен от поста си като шеф на радиотехническите войски на Военновъздушни сили на Русия. " Доколкото знам, съм отхвърлен от поста и е издадена заповед на заместник-министъра на защитата Николай Панков за освобождението ми от въоръжените сили ", сподели Кобан по време на правосъдното съвещание. Според материалите по делото, прочетени в съда, Кобан не се признава за отговорен. В същото време той е с доста добра характерност за службата си, има и държавни награди. Въпреки това, както акцентират проверяващите, присъединяване на генерала в подкупа се удостоверява от показанията на очевидци, както и от данните от оперативно-издирвателните действия, осъществени с присъединяване на чиновници на ФСБ. По-рано съдът наложи обезпечителен запор върху имуществото на генерала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР