На фона на нестихващите антиправителствени протести в Беларус президентът Александър

...
На фона на нестихващите антиправителствени протести в Беларус президентът Александър
Коментари Харесай

Лукашенко при Путин. За какво ще го моли?

На фона на нестихващите антиправителствени митинги в Беларус президентът Александър Лукашенко идва на работно посещаване в Русия.

В Сочи Лукашенко ще се срещне с съветския президент Владимир Путин. От пресслужбата на Кремъл оповестиха, че двамата водачи ще обсъдят стратегическото партньорство сред Русия и Беларус, в това число вероятностите за усилване на интеграционните процеси в границите на Съюзната страна.

Лукашенко ще изиска от Кремъл освен политическа, само че и икономическа поддръжка под формата на заеми и евтини газ и нефт. Това съобщи на БНР беларуският политолог Александър Класковски, който предвижда, че Москва ще упорства да придобие в подмяна доходоносни беларуски активи.

„ Струва ми се, че Москва ще се опита в този момент да навлезе по-сериозно в беларуската стопанска система, да заеме командните височини, а който командва стопанската система, той командва и политиката. Тогава за Москва ще е по-лесно да движи по беларуската политическа шахматна дъска едни или други фигури “, сподели Класковски

Владимир Путин призна президентските избори в Беларус за законни. Той сподели още, че по молба на Лукашенко е основал запас от чиновници на съветските силовите структури, които са подготвени да заминат за Беларус, в случай че се наложи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР