Морганитът е на практика един от най-редките видове берилий. Красота

...
Морганитът е на практика един от най-редките видове берилий. Красота
Коментари Харесай

Морганит - значение и свойства

Морганитът е на процедура един от най-редките типове берилий. Красота и тайнственост съставляват неговите розови фасети. Това малко изложение на морганита е задоволително за непознаващите този камък да се ориентират, че става въпрос за хубав камък в розови тонове.

Той е берилий с примеси на манган в състава си. Затова цветовата му гама е като на мангана - от неясно розово до лилаво. На външен тип е полиедър - виждат се дълги призми, успоредни на ръбовете. При съществуване на прекалено много призми камъкът добива кафеникав нюанс. Наличието на манган дава и името на камъка, който е от една и съща група с аквамарина, смарагда и хелиодора.

Тъй като е тип берилий, физическите му свойства са сходни на този камък. Твърдостта му е 2, 6-2, 9, а неотстъпчивост 7.5 до 8. Степента му на бистрота е друга и въпреки да е корав, този камък е много нежен.

Морганит се открива в Бразилия, Мадагаскар, Русия, Таджикистан.

Магически свойства на Морганит

Морганит е камък, който е добра концепция за амулет за хора, които са увлечени по будизма. Той оказва помощ да се доближи до прояснение. Будистките монаси му приписват възвишен генезис. Те го употребяват за лекуване на всички заболявания, тъй като освобождавайки силата този камък отстрани негативите по пътя си и сочи пътеката към съвършенство на духа.

 Морганит Снимка: starbright/ pixabay.com

Този камък е подобаващ за дамите, тъй като утвърждава естествената им хубост.

Ролята му върху децата е, че ги прави послушни и надарени.

На мъжете придава харизма и прелест.

В дома камъкът поддържа спокойни, лоялни връзки, позволява споровете и комплициран на уместно място, оказва помощ домашното огнище да не загасва дълго.

Лечебни свойства на Морганит

Възможностите на камъка морганит като лечебно средство са безпределно доста. Той оказва помощ за унищожаване на всякаква психическа контузия. Доброто влияние върху душeвността се отразява и на физическо равнище. Той предотвратява както сърдечно-съдови, по този начин и гинекологични болести.

С морганит може да се тушира както главоболието, по този начин и зъбоболът. Възвръщането на салдото в организма вкарва в ред всички системи и органи, тъй като несъответствието е в основата на множеството недоволства от здравно естество.

Скорпионите, Раците и Рибите е добре да носят бижута от морганит, тъй като се нуждаят най-силно от неговото деяние. Но бижутата от морганит са подобаващи за всеки зодиакален знак и ще имат благотворно деяние върху някакъв монах от живота им.

Вижте още:

- по какъв начин да си си помогнете с розов кварц;

- хризоберил - значение и свойства.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР