Мобилна машина спасява стотици хиляди автомобили от спиранеМеждународен панаир Пловдив

...
Мобилна машина спасява стотици хиляди автомобили от спиранеМеждународен панаир Пловдив
Коментари Харесай

Иновативни разработки дебютират днес на панаира

Мобилна машина избавя стотици хиляди коли от прекъсване

Международен панаир Пловдив ще посрещне близо 45 000 гости на най-голямата софтуерна среща на Балканите тази седмица

Множество изобретения, превърнати в практични решения за промишлеността и бита, ще бъдат показани на Международния механически панаир в Пловдив, който ще се организира от 25 до 30 септември 2017 година с присъединяване на над 600 изложители от близо 40 страни.

Така да вземем за пример, българска иновация може да избави хиляди коли от прекъсване поради отделяните нездравословни газове. За първи път ще бъде показана мобилна машина за регенериране на филтри и катализатори на мотори. Тя изважда насъбраните сажди и клей от нечистия DPF филтър на дизеловите леки коли, а по този метод се удължава животът на автомобила и се заобикалят преждевременни скъпи поправки, изясняват от екипа на компания „ Експертите ”, създател на изобретението.

От 2018 година КАТ ще стопира от придвижване неизправни коли, включително такива, при които нездравословните излъчвания са над нормите. Промяната влиза в действие в целия Европейски съюз, с цел да се увеличи пътната сигурност и да се усъвършенства положението на околната среда.  Вече има откритие, решаващо казуса, и то ще направи дебют на Есенния панаир, споделя неговият основател доктор Любен Лалев. С новите екоизисквания е съобразена и гамата от зарядни станции за електрически автомобили за домашно и публично прилагане, създадена от „ Елпром ЕМЗ ”.

Оригинален метод е употребен и при машините, които могат да изкачват стълби, да минат през врата и да се разгънат, с цел да работят във високи здания, църкви и зали. Това са вишки, вид „ паяк ”, които са компактни, само че работната им височина доближава 31 метра. Те са експонати на „ Стротех инженеринг ”.

Технологични атракции ще бъдат показани и на Международното гейминг съревнование, където ще се конкурират над 600 участници. Зрителите ще видят шампионати по League of Legends, CS:GO, Hearthstone,  Fifa17, Tekken 7, Street Fighter V,  Racing зона, VR зона, мърчъндайз и гейминг външна страна.
още по тематиката
За първи път в България ще бъде показана неповторимата машина Tower 900 на Thermaltake и с нея всеки искащ може да стриймва на живо  обичаната си игра за 30 минути, дават обещание уредниците от  GplayTV.  TP-Link пък ще покаже първия в света 1,8GHz 64-битов четириядрен рутер, а Steelseries –  артикули, проектирани особено за електронни спортове.

Това са единствено част от нововъведенията в над 100 сектора, които ще бъдат показани от  участниците в ЕСЕН  2017. Фирмите ще показват артикули и услуги от региона на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния бранш, осведомителните технологии, роботиката и автоматизацията, превоза и автосервизното съоръжение,  машиностроенето, строителството, химическата индустрия, автомобилната промишленост. Над 40 новости се състезават в Конкурса за златни медали.

Очаква се близо 45 000 гости от България и Европа да прегледат десетте профилирани изложения в Международен панаир Пловдив. Те ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., в последния ден – до 14 часа. Билетът коства 5 лв., като за възпитаници, пенсионери и инвалиди има преференциална цена от 2 лв..
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР