Пловдивският апелативен съд завиши със 75 520 лв. обезщетението, което

...
Пловдивският апелативен съд завиши със 75 520 лв. обезщетението, което
Коментари Харесай

Завишиха със 75 000 лв. обезщетението на загиналия пилот от Граф Игнатиево

Пловдивският апелативен съд завиши със 75 520 лева компенсацията, което авиобаза Граф Игнатиево би трябвало да изплати на сина на починалия водач Валентин Терзиев Александър за положения от татко му ексклузивен труд. Военният авиатор се разруши със самолета си МиГ-29 в морето край Шабла по време на обучение на 9 юни 2021 година

В интервала от 25 май 2010 година до гибелта си Валентин Терзиев е работил изключително 3494 часа, за които не е бил обезщетен с отмора, по тази причина и би трябвало синът му получи финансова отплата. Момчето заведе дело посредством майка си, тъй като е малолетно, и Окръжният съд призна, че се военното формирование му дължи пари, само че пресметна техния размер на 34 379 лева При последвалото обжалване апелативните магистрати постановяват, че за база би трябвало да се вземе главното заплащане на летеца, което не е направено от първата инстанция, по тази причина и дължимата сума би трябвало да бъде увеличена.

И това решение не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.

" За мен не това дело е значимото, а следствието за гибелта на Валентин. Минаха 2 месеца, откогато Военно-апелативният съд постанови досъдебното произвеждане да продължи, само че никой не ме е търсил ", разяснява пред " " Димитрина Попова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР