Обмисля се вариант всички държавни служители, които имат право на

...
Обмисля се вариант всички държавни служители, които имат право на
Коментари Харесай

Министърът на иновациите: Обмислят се варианти за държавни служители с право на обезщетение при пенсиониране

Обмисля се вид всички държавни чиновници, които имат право на компенсации при пенсиониране, да могат да получат парите си предварително посредством безлихвен заем от Банката за развиване.

Това е една от измененията, която ще бъде заложена в новата тактика на ББР, заяви служебният министър на нововъведенията Росен Карадимов пред Българска национална телевизия. Предвижда се още кредитната институция да поддържа интензивно здравни, обществени, енергийни и инфраструктурни планове.

" Представете си в публичния бранш какъв брой хора имат право на компенсации при пенсиониране. Това са всички държавни чиновници, това са системите за сигурност, това е огромна част от учителите. Получавате предплатено, на доста ниска рента или безлихвено, вие да можете да ползвате тези пари. Представяте ли си обществения резултат от едно такова деяние. Представете си, че банката успее да финансира заемите, заемите и отговорностите на основни държавни и общински лечебни заведения. В момента те изнемогват, тъй като са под напора на снабдители, с които те не са се разплатили. Там текат мораторни лихви за закъснение, които са до 15%. Представете си, че Банката за развиване поеме тези задължения на тези лечебни заведения ", съобщи служебният министър на нововъведенията Росен Карадимов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР