За мнозина вибрацията на телефона служи като основен индикатор за

...
За мнозина вибрацията на телефона служи като основен индикатор за
Коментари Харесай

Android 15: една нова функция с голям потенциал


За мнозина вибрацията на телефона служи като главен знак за известяван
(снимка: CC0 Public Domain)

Постоянният поток от вести на смарт телефоните е голям. Между известията от обществени медии, сигналите за вести и актуализациите на приложения, доста е елементарно да се почувствате бомбардирани и да пропуснете в действителност значими известия. Новата бета версия 15 на Android вкарва потребна функционалност, която може да постави ред в хаоса.

В опит да се оправят с претоварването от информация, доста консуматори подробно ръководят своите вести на смарт телефона, с цел да си подсигуряват, че получават единствено най-подходящите. Но даже и най-добре квалифицираният лист с вести може да бъде ненужен, в случай че не приемем самия сигнал. Традиционните способи за известяван, разчитащи само на тон и осцилация, могат елементарно да бъдат заглушени от околния звук.

Признавайки това ограничаване, Гугъл вкара нова функционалност в Android 15: Адаптивна осцилация (Adaptive Vibration). Докато функционалности като Private Space (Лично пространство) притеглят доста внимание, Adaptive Vibration има голям капацитет за потребителите, които търсят по-надеждно преживяване при известяван. Gizchina преглежда детайлите на Adaptive Vibration, изследва нейната функционалност, евентуални изгоди и по-широки последствия за бъдещето на известията за смарт телефони.

Предизвикателството на статичните трептения

За мнозина вибрацията на телефона служи като главен знак за известяван, изключително в обстановки, в които мелодиите са несъответствуващи. Въпреки това, успеваемостта на вибрациите постоянно се компрометира от разнообразни фактори. Когато носите телефона в джоба си, фините трептения може да останат незабелязани.

По същия метод, слагането на телефона върху мека повърхнина като диван може доста да понижи интензитета на вибрациите. Тези ограничавания могат да доведат до пропуснати вести, в това число незабавни позвънявания, известия или сигнали.

Адаптивна осцилация : решение , осъзнаващо подтекста

Адаптивната осцилация се оправя с тези дефекти, като вкарва динамичен метод към противоположната връзка при известяван. Гугъл разказва функционалността като потребление на „ микрофона и разнообразни датчици за установяване на равнищата на звука и подтекста ”. Това разрешава на телефона интелигентно да контролира интензитета на вибрациите въз основа на околната среда.

Например, в случай че телефонът е на маса в шумна среда, вибрацията може да се усили, с цел да сте сигурни, че ще усетите известието. Обратно, когато телефонът стои в тиха среда, силата на вибрациите може да бъде понижена, с цел да се предотврати несъразмерен звук или дискомфорт.

Проблемите с поверителността

Включването на микрофона за потребностите на новата функционалност в Android 15 може да провокира опасения за поверителността на някои консуматори. Гугъл обаче твърди, че „ в никакъв случай не се записват данни ”, когато микрофонът се употребява за адаптивна осцилация.

Това значи, че микрофонът улавя само равнищата на околния тон, с цел да оцени външната среда, а не да записва диалози или потребителски действия.

Активиране на адаптивната осцилация

Въпреки че сега е налична единствено във втората бета версия на Android 15, функционалността Adaptive Vibration дава взор към бъдещето на ръководството на известията. Ето по какъв начин да я активирате на устройство, съвместимо с Android 15 Beta 2:

Отвъд удобството : други евентуални преимущества

Адаптивната осцилация има капацитет да революционизира метода, по който взаимодействаме с известията на смарт телефона. Ето някои от нейните преимущества:

Подобрена надеждност на известията: Чрез динамично контролиране на интензитета на вибрациите, адаптивната осцилация дава по-голям късмет на потребителите да одобряват значими вести, без значение от средата, в която се намират.

Намалено разпръскване: В тихи среди адаптивната осцилация може едвам доловимо да предизвестява потребителите, без да предизвиква излишно безпокойствие.

Подобрена досегаемост. Потребителите с повреден слух, които разчитат на трептения за вести, могат да се възползват от усъвършенствано преживяване.

Ефективност на батерията: Чрез евентуално понижаване на нуждата от мелодии с висока мощ на звука в шумна среда, адаптивната осцилация може да способства за удължение на живота на батерията.

Бъдещето на известията , осъзнаващи подтекста

Адаптивната осцилация съставлява забележителна стъпка към въвеждане на вести, съобразени с подтекста. Представете си бъдеще, в което известията освен поправят интензитета на вибрациите, само че и приспособяват държанието си въз основа на фактори като време на деня, потребителска интензивност или даже неотложност на самото известие.

Например, сериозен длъжностен имейл може да задейства по-продължително уведомление с по-силна осцилация и образно предизвестие на изводи екран, до момента в който по-малко незабавна актуализация в обществени медии може да употребява по-фин метод за уведомяване.

По-широко разбиране и противоположна връзка от потребителите

Успехът на Adaptive Vibratio зависи от по-широкото ѝ разбиране от разнообразни производители на устройства с Android. Въпреки че сега функционалността е лимитирана до устройства Pixel, необятно публикуваната ѝ наличност ще даде опция за по-изчерпателна оценка на нейната успеваемост.

Обратната връзка от потребителите също ще бъде от решаващо значение за рационализиране на функционалността и гарантиране, че тя дава отговор на разнообразни потребности и желания. Фактори като опция за персонализиране на моделите на осцилация и способността да се позволяват съответни приложения за по-интензивни вести са евентуални области за бъдещо развиване.

Заключение

В ерата на осведомително претоварване, да останеш съответно осведомен изисква по-интелигентен метод към известията. Адаптивната осцилация в Android 15 предлага обещаващо решение. Използвайки силата на осъзнаването на подтекста, функционалността подсигурява, че в никакъв случай няма да пропущаме моментите, които в действителност имат значение.

Тъй като се чака новата функционалност да се развива и получава все по-широко разбиране, тя има капацитета да предефинира метода, по който взаимодействаме с нашите смарт телефони и информацията, която умните устройства ни доставят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР