Дали малолетно лице е участвало в лекарска операция? Прокуратурата в

...
Дали малолетно лице е участвало в лекарска операция? Прокуратурата в
Коментари Харесай

Обвинения срещу клиника: Оперирала ли е тайно 13-годишната дъщеря на хирург?

Дали малолетно лице е взело участие в лекарска интервенция? Прокуратурата в австрийския град Грац ревизира данни за сериозното закононарушение. Разследването е почнало след неизвестен сигнал.

Обвиненията са ориентирани против хирург, за който се твърди, че е завел 13-годишната си щерка в операционната, оповестява изданието „ Клайне Цайтунг “, представено от „ Билд “.

Предполагаемият случай е от началото на годината. Според данните това се е случило в отделението по неврохирургия в Университетската клиника в Грац.

 Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ) 5 мин. Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ)  Жената, издъхнала в зъболекарски кабинет в Благоевград: „ Медицински контрол “ откри нарушавания 3 мин. Жената, издъхнала в зъболекарски кабинет в Благоевград: „ Медицински контрол “ откри нарушавания  Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген 4 мин. Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген  Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака? 3 мин. Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака?  Времето в събота – най-вече слънчево и горещо 2 мин. Времето в събота – най-вече слънчево и горещо  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч  Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ) 5 мин. Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ)  Жената, издъхнала в зъболекарски кабинет в Благоевград: „ Медицински контрол “ откри нарушавания 3 мин. Жената, издъхнала в зъболекарски кабинет в Благоевград: „ Медицински контрол “ откри нарушавания  Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген 4 мин. Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген  Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака? 3 мин. Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака?  Времето в събота – най-вече слънчево и горещо 2 мин. Времето в събота – най-вече слънчево и горещо  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч

Според ORF – Австрийското радио и телевизия, осъществената интервенция е била на черепа.

От клиниката удостоверяват пред телевизионния оператор, че момичето е участвало на процедурата. А това също е неразрешено. Освен лекарския екип, единствено стажанти и студенти се позволяват в мощно предпазената зона. Минимална възраст за тях е 16 години, показва „ Билд “.

Според клиниката към момента не е открито дали дъщерята на хирурга в действителност е взела участие интензивно в опрерацията.

Говорител на локалната прокуратура разяснява, че към момента не са получени резултатите от следствието на полицията.

Двама лекари към този момент са освободени от Университетската клиника в Грац.

„ Тъй като направените обвинявания към момента не са изцяло опровергани, двама медицински членове на хирургическия екип са освободени от работните си места в края на май - до момента в който обвиняванията не бъдат опровергани “, разяснява медицинският шеф Волфганг Кьоле пред ORF.

От лечебното заведение настояват, че са разбрали за обвиняванията едвам през април. Към момента не са известни други сходни произшествия.

В известие на клиниката показват, че процедурата по интервенцията на пациента е минала без затруднения.

Сега би трябвало да се обясни кой различен е знаел за наличието на момичето - и дали то в действителност е взело участие в интервенцията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР