Унгария настоява Украйна да признае цялата територия на Закарпатието за

...
Унгария настоява Украйна да признае цялата територия на Закарпатието за
Коментари Харесай

Унгария на Орбан с териториални претенции към цялото Закарпатие - било "традиционно унгарско"

Унгария упорства Украйна да признае цялата територия на Закарпатието за " обичайно унгарска ". Изданието " Европейска истина " разгласява настояванията на Будапеща за отбрана на правата на националните малцинства, които бяха предадени на Киев още през януари. Според публицисти главният и най-спорен миг е бил определянето тук-там със особено равнище на гаранции за правата на унгарците.
 
В украинското законодателство за такива места се одобряват региони " със забележителен брой " представители на малцинствата (от 15%) и с " обичайно " малцинствено престояване (от 10% през последните 100 години).
Унгария обаче желае Украйна да признае всички селища на Закарпатието за " обичайно маджарски ", в това число тези, в които унгарците не са живели.
 
Те се управляват от преброяването през 2001 година, само че от този момент броят на унгарците, живеещи в Закарпатието, е намалял съвсем на половина, настояват публицисти.
 
Будапеща също желае Украйна да отстрани правилото за 10%, което ще разреши признаването тук-там, където в миналото са живели представители на националното малцинство, като " унгарска територия ". Те упорстват този развой да бъде автоматизиран.
 
 Украинската Закарпатска област Украинската Закарпатска област Източник: Yandex
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР