Няколко души са били хоспитализирани с оплаквания от притеснителни халюцинации,

...
Няколко души са били хоспитализирани с оплаквания от притеснителни халюцинации,
Коментари Харесай

След притеснителни халюцинации: Австралия изтегля от пазара опасни бонбони с гъби

Няколко души са били приети в болница с недоволства от притеснителни халюцинации, замаяност и мускулни конвулсии, откакто са яли гумени бонбони с гъби в тях. Лакомството се продава свободно в супермаркети в Австралия, пишат международните медии.
По-рано през този месец младеж беше открит в безсъзнание откакто опитал същите тези бонбони.
От април до момента минимум петима души са били приети в болница след необикновена токсична реакция от бонбоните, с усет на „ кордисепс “ и „ лъвска грива “. Симптомите на признатите в болница включвани придвижвания, сходни на гърчове, мускулни конвулсии, интензивен пулс, гадене и повръщане.
В страната е почнало следствие какво тъкмо се съдържа в желираните бонбони.
„ Сериозно предлагаме на хората да не употребяват тези артикули. Ако ги имате в дома си – изхвърлете ги, дръжте ги надалеч от деца и животни “, приканиха от полицията.
Властите изясняват, че следствието на случилото се е извънредно комплицирано. Сега занапред би трябвало да се откри коя съставна част в бонбоните води до тези признаци. Според събраните доказателства даже дребна доза от лакомството може да докара до нежелана реакция.
Бонбоните бяха изтеглени от пазара в Австралия от локалния хранителен регулатор с обяснението, че „ съдържат неодобрени хранителни субстанции “.
Рекламните слогани върху желираните бонбони приканват хората „ да изпитат мултивселената “. Тези с усет на гъба лъвска грива оказват помощ за по-добра памет и централизация, съгласно етикета, а кордисепсът – за естествена сила и мощ.
В имейл до медиите от компанията производител признават, че бонбоните им от време на време „ карали хората да се усещат необичайно “, само че съставките били безусловно легални в Австралия.
Не за първи път изтеглят храни от пазара в Австралия с халюциногенни резултати. През 2022 година токсичен спанак беше изтеглен от пазара, откакто се откри, че е нечист от халюциногенни треви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР