Втори тур ще се проведе на президентските избори в Иран

...
Втори тур ще се проведе на президентските избори в Иран
Коментари Харесай

Реформатор спечели първия тур на президентските избори в Иран

Втори тур ще се организира на президентските избори в Иран след гибелта на Ебрахим Раиси. Един против различен ще се изправят реформаторът Масуд Пезешкиан и хардлайнерът Саид Джалили.

Изненадващо на първия тур Пезешкиан победи с дребна разлика Джалили, само че не съумя да си обезпечи над 50% от гласовете.

69-годишният Пезешкиан е сърдечен хирург, законотворец и някогашен министър на опазването на здравето. Той поддържа правата на дамите, повече обществени свободи, внимателно разведряване на напрегнатите връзки с Европа и Съединени американски щати и икономическа промяна.

 Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев България 3 мин. Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Петровден е. Какви са традициите? България 2 мин. Петровден е. Какви са традициите?  Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи Тази събота и неделя 2 мин. Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи  Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “ Тази събота и неделя 4 мин. Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “  Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор България 2 мин. Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор  Времето в събота: Слънчево с температури до 35° България 2 мин. Времето в събота: Слънчево с температури до 35°  Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев България 3 мин. Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Петровден е. Какви са традициите? България 2 мин. Петровден е. Какви са традициите?  Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи Тази събота и неделя 2 мин. Валерия Велева: В Движение за права и свободи върви развой на ликвидиране и той ще продължи  Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “ Тази събота и неделя 4 мин. Тошко Йорданов: Третият мандат е „ преговаряне на безпристрастен терен “  Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор България 2 мин. Започва регистрацията на делегатите на Патриаршеския изборен църковен събор  Времето в събота: Слънчево с температури до 35° България 2 мин. Времето в събота: Слънчево с температури до 35°

Въпреки че се застъпва за промени, Пезешкиан е правилен на теократичното ръководство на Иран, без желание да се конфронтира с мощните ястреби в региона на сигурността и клерикалните управници.

В резултат на това доста гласоподаватели са скептични по отношение на способността на Пезешкиан да извърши предизборните си обещания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР