ПАРИЖ (AP) — Най-високо класираната Диде де Гроот спечели рекордна

...
ПАРИЖ (AP) — Най-високо класираната Диде де Гроот спечели рекордна
Коментари Харесай

Рекордьорката Диде де Гроот и тийнейджърката Токито Ода спечелиха титли в инвалидна количка на Откритото първенство на Франция

ПАРИЖ (AP) — Най-високо класираната Диде де Гроот завоюва рекордна 22-ра купа на сингъл в инвалидна количка от Големия шлем, когато се събра, с цел да победи непоставената Жу Женжен 4-6, 6-2, 6-3 във финала на Откритото състезание на Франция за дами в събота.

Във финала на мъжете в инвалидни колички вторият подложен Токито Ода от Япония отбрани сполучливо купата си на Ролан Гарос, като завоюва 7 -5, 6-3 против поставения под номер 3 аржентинец Густаво Фернандес. Това беше четвъртата огромна купа на 18-годишната Ода.

Победата на 27-годишната Де Гроот я накара да изпревари холандската си сънародничка Естер Вергеер за най-вече трофеи на сингъл при дамите.

„ Разбира се, в действителност съм горделив, че в този момент имам този връх, само че в това време знам изискванията, когато Естер е играла “, сподели Де Гроот. „ Тя не можеше да играе на сингъл на Уимбълдън, доста шампионати от Големия шлем даже още не се назоваха Големия шлем. Така че в действителност не е за съпоставяне. ”

Vergeer имаше поредност от 470 поб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР