Мъже в черно посегнаха на минералната баня в Княжево. Минералната баня

...
Мъже в черно посегнаха на минералната баня в Княжево.
Минералната баня
Коментари Харесай

Мъже в черно посегнаха на минералната баня в Княжево

Мъже в черно посегнаха на минералната баня в Княжево.

Минералната баня в столичния Княжево е била за проеден път обект на груба вандалска демонстрация. В четвъртък вечерта е разрушена вратата, споделя свидетел във Facebook групата „ Княжевецъ “. За случилото се подаден сигнал на тел. 112. 

„ Здравейте, нощес към 23:00 часа подадох сигнал на 112 за опит за разтрошаване на вратата на Княжевската минерална баня. Двама младежи в черно, макар преминаващите коли и градски превоз, не спираха да блъскат с ръце и крайници по вратата. Полиция не видях да идва. След като изпочупиха дребните прозорци същите потеглиха без някои да ги „ посети “ или безпокои. Като добавка уличното осветяване там не работи, от банята до колелото на трамвая, макар скорошния ремонт и замяна. А дали тази преживелица е инцидентна тъкмо седмица след кръглата маса за Банята…? “, споделя очевидеца.

 Снимка: Facebook

Мъже в черно посегнаха на минералната баня в Княжево

18.05.24 16:46

Ликувай народе: Дивото къмпингуване ще е позволено и това лято!

18.05.24 16:15  Снимка: Министерски съвет

Марин Райков със страшни думи за Северна Македония и какво ни чака в Еврозоната (ВИДЕО)

18.05.24 15:45  Снимка: МОН/БАН

НОВО: Заработи първият български онлайн правописен речник!

18.05.24 15:15

ДАНС и полицията потеглят по следите на теча от матурата по български език

18.05.24 14:43

Местните са уверени, че казусът не е инцидентен и напълно скоро „ инцидентно “ там може да има пожар. Минералната баня в Кяжево е емблематична, постройката е историческа и археологична стойност.

Соственик е комерсиалното сдружение на Министерство на здравеопазването – „ Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – Национален комплекс “ ЕАД. Според хора от квартала притежателят явно е зачрекнал от дълго време този собствен парцел, тъй като е пасив на сдружението. Те настояват, че безотговорността и безхаберието на управлението на сдружението са пословични. И още по-лошото е, че никой не им търси отговорност за безстопнаственост на държавна благосъстоятелност.

От няколко години Министерство на здравеопазването прави обезверени опити за хариже минералната баня на Столична община или по-точно на някого, единствено и единствено да се отърве. Сградата от дълго време е в спешно положение.

Та, един „ инцидентен “ пожар, като на тютюневите хранилища в Пловдив, като на  Царските конюшни на „ Дондуков “ и „ В. Левски “ в София, би решил казуса на здравното министерство, без значение кой е министър, с царската баня в Княжево.

Източник: Столица.бг

Още вести четете в: Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР