Служебният премиер Димитър Главчев посети Троянския манастир, където беше посрещнат

...
Служебният премиер Димитър Главчев посети Троянския манастир, където беше посрещнат
Коментари Харесай

Главчев посети Троянския манастир


Служебният министър председател Димитър Главчев посети Троянския манастир, където беше посрещнат от Негово Високопреподобие архимандрит Стефан, оповестиха от Министерския съвет.

Министър-председателят се срещна със положението на западното крило на Светата обител. Там е било убежището на Васил Левски, а през днешния ден там се намира и музей, отдаден на Апостола на свободата и се посещава от доста хора.

Западното крило е издигнато през 1865 година, от този момент не е ремонтирано и се нуждае от реорганизация, с цел да продължи да бъде налично за гости.

Премиерът е известен, че планът за ремонт е утвърден и дейностите по възобновяване може да стартират, в случай че бъде обезпечен финансов запас.

Към момента Троянската света обител получава годишно дотация от 200 000 лв. за финансови разноски, осведомят от Министерския съвет.

На 10 и 11 май служебният министър председател и българската делегация посетиха Атон, където се срещнаха с духовното и гражданското управление на Света гора и участваха в празника на манастира " Св. Георги Зограф ". /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР