Висш китайски служител е разследван за корупция, съобщиха държавните медии.

...
Висш китайски служител е разследван за корупция, съобщиха държавните медии.
Коментари Харесай

Китай разследва министъра на земеделието за корупция


Висш китайски чиновник е разследван за корупция, оповестиха държавните медии. Тан Женцзян, ръководителят на китайското министерство на земеделието и селските региони, е " обвинен в съществени нарушавания на дисциплината и закона ", сподели държавната телевизия CCTV. Съобщението не включва детайлности за съответните нарушавания, за които се подозира Танг.

Откакто пристигна на власт преди десетилетие, Си управлява огромна акция за унищожаване на надълбоко вкоренената публична корупция. Поддръжниците споделят, че акцията предизвиква чистото ръководство, само че критиците споделят, че тя също по този начин дава на Си властта да прочиства политическите противници. Преди това Танг е бил губернатор на северозападната провинция Гансу, както и заместник-председател на южния самостоятелен район Гуанси.

През последните месеци се следят редица репресии, изключително във финансовия и банковия бранш на страната. Миналия месец ръководител на Bank of China от 2019 година до 2023 година Лю Лянге, призна, че е „ приемал подкупи и нелегално предоставял заеми “. По-рано през април някогашният началник на китайския държавен банков колос Everbright Group Ли Сяопин бе разследван за " съществени нарушавания " на закона. /БГНЕС, АФП
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР