Мнозинството от британците вече оценява напускането на ЕС като грешка.Правителството

...
Мнозинството от британците вече оценява напускането на ЕС като грешка.Правителството
Коментари Харесай

Кметът на Лондон: Не мога да мълча като правителството. Брекзит е провал! Щетите са огромни

Мнозинството от британците към този момент прави оценка напускането на Европейски Съюз като неточност.

Правителството би трябвало да постави завършек на обета за безмълвие за огромните вреди нанесени на Великобритания от Брекзит, прикани кметът на Лондон Садик Хан.

Хан, политик от опозиционната Лейбъристка партия, ще произнесе тирада довечера. В нея той твърди, че опитът да се превърне Брекзит в триумф или просто да се пренебрегва неговото влияние не е тактика, която ще обезпечи разцвет за Лондон или по-светло бъдеще за Англия.

Откъси от речта пред лондонските политически и бизнес водачи бяха предоставени на медиите.

Две години след излизането на Англия от Европейския съюз е необятно прието, че английските предприятия се затрудняват от разноските, свързани с Брекзит, в това число някои от тях, които гласоподаваха за спиране на връзките с Брюксел.

" Не можем - с чиста съвест - да се преструваме, че това не вреди на нашите хора и на нашия бизнес ", загатва Хан.
В речта се добавя, че загубата на данъчни доходи за държавната хазна в резултат на Брекзит се прави оценка на 40 милиарда паунда (49 милиарда долара).

" Като кмет... да избера да не кажа нищо би било несъблюдение на отговорностите ".

" Бях определен с обещанието да се застъпя за всички лондончани и за нашата бизнес общественост. Ето за какво просто не мога да премълча големите вреди, които нанася Брекзит. "

Консервативното държавно управление, ръководено от министър-председателя Риши Сунак, съобщи, че съгласно него стопанската система на Обединеното кралство е навлязла в криза поради последствията от неимоверно високата инфлация.

Макар че то неведнъж упреква за това съветската инвазия в Украйна, която подхранва цените на силата, анализаторите настояват, че Брекзит също е повишил разноските.

Членът на Комитета по паричната политика на Английската централна банка Свати Дингра неотдавна съобщи пред депутатите, че Брекзит е отговорен за " доста по-голямото закъснение на търговията в Обединеното кралство спрямо останалия свят ".

В обръщението на Хан се споделя, че " министрите наподобява са развили селективна амнезия, когато става въпрос за една от главните аргументи за нашите проблеми.

" Брекзит не може да бъде заличен от историята или последствията от него да бъдат забравени ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР