Многолюден и много шумен беше 58-ият антиправителствен протест снощи, който

...
Многолюден и много шумен беше 58-ият антиправителствен протест снощи, който
Коментари Харесай

Протестът обяви: Ново Велико народно въстание на 10 септември

Многолюден и доста гръмък беше 58-ият антиправителствен митинг нощес, който обаче мина умерено и без конфликти с органите на реда, съобщи Българското национално радио.

Демонстранти блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител ". Малко преди 22.00 ч. протестиращите започнаха да издигат нов палатков лагер - три шатри и четири палатки на бул. " Цар Освободител ".

Има информация за готвен нов огромен митинг като този на 2 септември. Това се случва по-малко от 48 часа, откакто полицията отстрани палатковите лагери на Орлов мост, пред Ректората на СУ и на триъгълника на властта. Редица протестиращи обявиха, че ще пренощуват на построения нов палатков лагер.

" Естествено, че тук ще останем. Ще зимуваме тук, в случай че би трябвало ", обявиха за БНР някои от протестиращите. " До оставката (на Борисов) ще построяваме каквото би трябвало и ще блокираме каквото би трябвало ", показаха те.Движението по бул. " Дондуков " остава обикновено макар построяването на новия палатков лагер.

Протестиращите оповестиха, че за 10 септември се насрочва дата за " Второ Велико национално въстание " на площад " Независимост ".

Днес в 9.00 часа протестиращи ще се съберат пред постройката на Софийския градски съд, където ще се гледат делата на арестуваните на 2 септември.

По-рано изпълнителният шеф на " Хиполенд " Мариан Колев разгласи от спонтанната естрада на " триъгълника на властта ", че не е очаквал такава огромен поддръжка от хора и компании. Той прикани полицията да пази протестиращите от по-агресивни и сподели, че играчките, които се подаряват на служителите на реда не са в символ на насмешка, а знак за признателност, че пазят хората. Снощи не се организира обичайното шествие до Орлов мост, само че група младежи с колела краткотрайно блокира кръстовището.

За следващ ден се упорства за оставка на държавното управление на Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев и осъществяване на почтени избори посредством машинно гласоподаване.

Според протестиращите, при по този начин извършени избори ще се върне политическата, публичната, икономическата и обществената естествена среда в страната.

Протестиращите също по този начин остро осъждат деянията пред Народното събрание на 2 септември. Протестът е кротичък и прояви, които да водят до ескалация на напрежението, са неприемливи, показват те. Има мирни и демократични средства с които да се реализиран задачите на митинга, считат протестиращите. Протестиращите са срещу избора на хората дали да предпочетат машинно, или гласоподаване с хартиена бюлетина, защото това ще докара до комплициране и до безпорядък в целия процеса на гласоподаване.

За да не се позволява обстановка, сходна на тази от вечерта на 2-ри септември, уредниците на митингите обмислят разнообразни разновидности, в това число да се вкарат и коменданти на самите митинги, добави БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР