Минути преди началото на пленарното заседание, на което ще се

...
Минути преди началото на пленарното заседание, на което ще се
Коментари Харесай

Преди пленарното заседание: Александър Симов от БСП и Спас Гърневски от ГЕРБ

Минути преди началото на пленарното съвещание, на което ще се гласоподава желаната от опозицията оставка на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, в изявление за Българска национална телевизия депутатите от ГЕРБ Спас Гърневски и Александър Симов от Българска социалистическа партия разискаха настояването. Александър Симов заключи, че изгонването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от пленарната зала е неприемливо държание, а депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски видя в желаната оставка линия на държание на Българска социалистическа партия.

Бойко Борисов пристигна преди към половин час в Парламента и се организира ексклузивен председателсски съвет, в който вземат участие и водачите на опозиционните партии Корнелия Нинова на Българска социалистическа партия и Мустафа Карадайъ на Движение за права и свободи.

Александър Симов от Българска социалистическа партия съобщи, че Димитър Главчев не може да продължи да бъде ръководител на Народното събрание, откакто в профил Корнелия Нинова от съвещание.
Александър Симов, Българска социалистическа партия: Ние сме сложили ясно нашите параметри за връщане в пленарната зала - оставката на Димитър Главчев поради всичко това, което си разреши да направи. За пръв път думата на водача на опозицията е отнета и той е изпъден от залата. След такова държание не може Главчев да продължи да бъде ръководител на Народното събрание.
Спас Гърневски от ГЕРБ видя в желаната оставка линия на държание на опозицията, при която на ръководещите не се дава и минута толеранс.
Спас Гърневски, ГЕРБ: Ако се върнем от началото на държавното управление,се вижда, че Българска социалистическа партия има непрекъсната политика, непреглътнала загубата, да не дава и една глътка въздух на държавното управление, да популяризира подправени вести, да измисля диспути, които приземяват равнището на Народно събрание. Искат се оставки в миг, в който пред България има вероятност - председателство, водачество на Балканите, за втора година стопанската система пораства, минахме заветните 100 милиарда Това, което е дало обещание държавното управление, е изпълнено.  Бойко Борисов даде изключително блиц изявление за Българска национална телевизия за желаната оставка на Главчев Бойко Борисов даде изключително блиц изявление за Българска национална телевизия за желаната оставка на Главчев
В изключително малко блиц изявление министър председателят Бойко Борисов разяснява пред Българска национална телевизия настояването на Българска социалистическа партия за освобождението от поста на ръководителя на Народното с...

Според Александър Симов работата на опозицията не е да дава толеранс, а да служи като коректив на ръководството.
Александър Симов, Българска социалистическа партия Не приказваме за резултатите на ръководството и партийна агитация, а за съответен случай - за едно потъпкване на демократичните полезности, а ГЕРБ първи би трябвало да кажат Главчев да подаде оставка. Става въпрос за чудовищно посягане върху парламентаризма. Спас Гърневски, ГЕРБ: Когато се сформира ново ръководство, се дават нужните 100 дни за толеранс, за пускане на стратегия и образуване на екипите. Не може да си афектиран от първия ден.
Александър Симов упрекна ГЕРБ в потъпкване на демокрацията, а Спас Гърневски отвърна, че Българска социалистическа партия е афектирана на българския народ, че не е определена като първа политическа мощ, поради което е обидила 80% от българския народ, като визираше противоречивото изявление на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР