Стадион “Христо Ботев ще допринася за развитието на културния календар

...
Стадион “Христо Ботев ще допринася за развитието на културния календар
Коментари Харесай

Горан Брегович пристига в Пловдив на 11 септември

Стадион “Христо Ботев ” ще способства за развиването на културния календар на Пловдив като семейства на огромни музикални събития

Големият Горан Брегович идва в Пловдив за извънредно присъединяване на новооткрития стадион “Христо Ботев ” на 11 септември! Известният музикант и композитор, притежател на голям брой награди, ще направи исторически концерт. Това ще бъде първият музикален концерт от този диаметър, който ще се състои на актуализирания стадион, с което Пловдив дава мощна поръчка да се трансформира в музикална столица на България.

Фантастичният Горан Брегович  е добре прочут с умеенето си да съчетава типичен оркестрови аранжименти с обичайни балкански мелодии и съвременни стилове като рок и поп. Освен създател на известни балкански мелодии като „ Месечина ” и „ Калашников ”, Горан Брегович е един от най-значителните създатели на кино музика в Европа, като е създател на музиката към паметните филми “Ъндърграунд ” и “Аризонска фантазия ”. Неговите емблематични шлагери, в това число „ Mesecina “, „ Kalashnikov “ и „ Beauty Sonata “, са познати и обичани от българските музикални почитатели, а самият Брегович дава обещание шоуто му в Пловдив да бъде запаметяващо се. През цялата си кариера Брегович е продал над 20 милиона записа и е композирал музиката за повече от 60 кино лентата.

За да подчертаят духа на единение и поддръжка измежду членовете на клуба и почитателите, домакините  от ПФК Ботев, взеха решение част от приходите от идното музикално събитие на 11 септември, ще бъдат дарени за идеята на  развиване на музея на ПФК Ботев, който ще съхранява наследството на клуба – “Нека дружно напишем нова глава в клубния летопис, като подкрепим тази значима стъпка, имаща за цел да трансформира нашия дом в притегателна точка за музикални фестивали и огромни културни събития! ”, споделя Любослав Лозанов, медиен шеф на клуба.

Билетите за идния концерт на мега звездата на балканската музика Горан Брегович към този момент са в продажба  и могат да бъдат закупени в мрежата на Евентим и на Колежа.БГ
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР