Министерството на вътрешните работи най-сетне се пробуди и започна проверка

...
Министерството на вътрешните работи най-сетне се пробуди и започна проверка
Коментари Харесай

МВР се събуди: Проверява „копейките“ за вандалщина

Министерството на вътрешните работи най-накрая се пробуди и стартира инспекция по отношение на прояви на „ копейките “ от партия „ Възраждане “, които преди седмица саботираха прожекция от програмата на „ София Прайд филм фест “ в кино Одеон и също така нахлуха в заведение в центъра на София. От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха за „ Сега “, че по инспекцията работи 1-во РПУ и материалите ще бъдат изпратени на Софийската районна прокуратура.

На 11 юни група стачкуващи, част от които носеха тениски на партия „ Възраждане “, блокираха входа на кино „ Одеон “, където трябваше да се прожектира филмът „ Близо “ – един от най-титулуваните европейски филми на предходната година, притежател на Гран при от Кан и номинации „ Оскар “, „ Златен глобус “ и „ Сезар “ за най-хубав чуждоезичен филм.

По думите на уредниците протестиращите са обиждали и заплашвали публиката във фоайето на филмотечното кино, а присъстващите служители на реда даже са поощрявали и са се ръкували с натрапниците. Позицията на „ Възраждане “ беше, че „ няма да разреши агитация на педофилия и хомосексуализъм както измежду деца, по този начин и измежду възрастни “.

Другият конфликт с почитатели на „ Възраждане “, който се ревизира от полицията, касае заведението за крафт бира Cosmic Craft Beer в София. Докато партията организираше митинг на жълтите павета, барът сложи на своята витрина надпис, че „ не обслужва последователи на „ Възраждане “.

Реклама

По думи на собственичката на магазина, табелата е била поставена поради борба с мъже с тениски на партията, които са влезнали и са почнали да й вършат забележки, че в магазина й има флагове на „ непознати страни “ и че тя трябвало да ги смъкна и да постави единствено български флагове. След като надписът на стъклото на заведението стартира да се популяризира в обществените мрежи, в бирарията още веднъж нахлуват мъже с тениски на „ Възраждане “. Сред тях е бил и депутатът на партията Славчо Крумов. Стига се до кряскане на полиция.

Саморазправата със притежателите на Cosmic Craft Beer не стопира до там. Преди ден витрината на магазина е надраскана с надпис „ jude “ и звездата на Давид. „ През нощта сме имали посещаване. Някой очевидно желае да намекне за „ Кристалната нощ “, когато такива знаци са поставяни на магазините на евреите. Надписът е отстранен. Нашият ще продължи да стои “, оповестиха от заведението във фейсбук профила си.

От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи обясниха пред „ Сега “, че са взети пояснения от подателите на сигнала за вандализирания бар. Разпитани са и очевидци. До момента не се оповестява за арестувани.

„ Сега “ напомня, че нямаше никакви последствия и за уредниците на митинга пред постройката на Дома на Европа в центъра на София. Тя беше залята с алена багра и замеряна с яйца. Демонстранцията беше под надпис „ Поход за мир “, в който участваха най-вече цивилен организации, само че се включиха и политически лица от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ Мир “. Тогава също нямаше арестувани.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР