Министерството на образованието и науката ще има достъп и ще

...
Министерството на образованието и науката ще има достъп и ще
Коментари Харесай

МОН ще използва световния опит при решенията за дигитализиране на образованието

Министерството на образованието и науката ще има достъп и ще употребява най-хубавите практики и международен опит в процеса на дигитализиране на образованието . Глобалната софтуерна компания Майкрософт ще показа на българската страна положителни практики на база съдействието си с сътрудници по целия свят. Това бе контрактувано по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с шеф „ Образование “ на компанията за Африка, Централа, Източна и Южна Европа Среден Изток Джей Ричардс-Хил. Посещение на толкоз високо равнище от страна на компанията е явен знак и за уговорката им към промените у нас , бе коментирано по време на срещата.

Ще бъде проведен уъркшоп за България , който ще бъде воден персонално от Джей Ричардс при започване на идната година, стана ясно по време на срещата.

„ За нас е скъпо да проучим опита и работещите решения, които другите страни са взимали. За да минимализираме грешките и усъвършенстваме времето на софтуерните промени “ , акцентира проф. Цоков.

По думите му доста значима тематика е и потреблението на изкуствения разсъдък в просветителната система .

„ Много е значимо и дигитализирането във висшето обучение да не изостава от този развой в междинното “ , разяснява още министърът.

Всички български учители и възпитаници имат достъп до „ Bing Chat Enterprise “ инструмент на Майкрософт, който работи с логаритъма на ChatGPT , стана ясно по време на срещата.

„ Учителите обаче в никакъв случай не са били по-важни в целия развой на преподаване, в сравнение с са през днешния ден. Защото има прекомерно доста информация и те би трябвало да научат учениците по какъв начин да боравят с нея и по какъв начин да отсяват значимата от маловажната “ , акцентира Джей Ричардс.

Тя се ангажира да се проучат опциите и за обезпечаване на българска версия на наличия , които и сега са налични за българската просветителна система.

„ Заради Коронавирус страните по света бяха принудени да цифровизират напълно своите просветителни системи. Сега е моментът да създадем разбор и равносметка и да надградим работещите решения, а от другите да се откажем “ , акцентира още тя.

Интерес за екипа на Майкрософт бе създадената Дигитална раница на МОН , която от тази година е разполагаем за всички възпитаници и учители. Министър Цоков показа проектите за нейното надграждане в идващите години и подчертава на опциите на цялостната онлайн система на министерството, която по своя мащаб и данни е измежду най-големите в Европа.

„ Винаги обаче се появяват и компликации при внедряването на нови технологии и по тази причина и опитът от световни компании създали редица умни решения, са извънредно значими за нас “ , уточни още министър Цоков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР