Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,

...
Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,
Коментари Харесай

Премиерът: Това е най-светлият празник, който ни обединява като народ

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност е най-светлият празник - той ни сплотява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем с нашата книжовност и просвета. Това написа служебният министър председател Димитър Главчев във фейсбук страницата си.

„ Нека помним делото на първите просветители, дано помним първите ни учители. Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето голямо Благодаря ", прикани той.

„ На 24 май почитаме и популяризираме делото на първоучителите св. св. Кирил и Методий и почитателите им. Тяхната задача поставя устоите на българските светли съдбини, възпети в химна на просвещението „ Върви, народе възродени ", се показва на фейсбук страницата на Министерския съвет.

Този обичан от всички празник е мотив да се гордеем, че сме наследници на хилядолетна книжовна и духовна традиция. Нека благодарим още един път на българските учители, преподаватели и културни дейци, че дават най-хубавото от себе си, с цел да не угасва в никакъв случай пламъкът на познанието, написа в поздравлението на служебния кабинет.

„ Буквите са безконечни, по този начин както е безконечен стремежът ни да образоваме децата си, да предадем опита и научените уроци на идващите генерации. Нека ценим и пазим книжовността, която историята е потвърдила, че е здрав щит, с който преодоляваме тестванията на времето. За да пребъде България! ", показват на фейсбук страницата.

24 май е превъзходен мотив да купим и подарим книга, показват още от служебното държавно управление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР