Съставът на Бешикташ спечели за 11-и път турнира за Купата

...
Съставът на Бешикташ спечели за 11-и път турнира за Купата
Коментари Харесай

Бешикташ триумфира с Купата на Турция

Съставът на Бешикташ завоюва за 11-и път шампионата за Купата на Турция. Във финала на Олимпийския стадион " Ататюрк ", в Истанбул, " орлите " се постановиха с 3:2 над Трабзонспор.

Пол Онуачу откри резултат за гостите от Трабзон в 13-ата минута, след необикновен 60-метров независим пробив, който приключи с технично копване на топката над вратаря.

Бешикташ съумя да изравни в самия завършек на първото полувреме, с попадение от дузпа на Рашид Гезал. " Черно-белите " реализираха цялостен поврат в 54-тата минута посредством Салих Юджан, като трагичната развръзка в дуела предстоеше в самия край.

В 89-ата минута някогашният нападател на Арсенал Никола Пепе бе прецизен за 2:2, само че Бешикташ съумя да откри сили и да се добере до победно попадение в четвъртата минута на продължението. Негов създател бе Ал Мусрати.

За Бешикташ това е първа Купа на Турция от 2021 година. Трабзонспор, който е третият най-успешен отбор в конкуренцията след Галатасарай (18 купи) и Бешикташ (11 купи), пропусна шанса да се изравни с " орлите " с по 10 на второто място. За черноморския състав това бе седми изгубен край, като повече има само Фенербахче (11).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР