През януари 2025 година България се очаква да стане част

...
През януари 2025 година България се очаква да стане част
Коментари Харесай

Как влизането в еврозоната ще повлияе на имотите в България?

През януари 2025 година България се чака да стане част от еврозоната, което ще донесе обилни промени на пазара на недвижими парцели в страната, осведомиха от 3CON Marketing Agency. Според разбори и прогнози на специалисти в бранша, влизането в еврозоната ще провокира лек растеж в цените на парцелите, последван от стабилизация и вероятен спад до 20% .

Брокери, представени от Bloomberg, плануват краткосрочно спекулативно повдигане на цените на всички типове парцели в България при приемането на еврото. Това повишаване обаче няма да бъде толкоз интензивно, колкото през последните две години. След началния растеж се чака цените да се стабилизират с вариации при другите типове строителство.

Подготовката за прехода към еврото към този момент е забележима на пазара. Цените в обявите за парцели са на 90% в евро , което е подготовка на потребителите за бъдещите действителни заплащания. Сделките се подписват напълно в евровалута, което улеснява както локалните, по този начин и задграничните вложители.

Според финансови специалисти, като Деан Василев, изпълнителен шеф на Creditland, България ще стане още по-привлекателна за вложения след влизането в еврозоната. Имотният пазар е добре квалифициран за тази смяна , а приемането на еврото ще подтиква търсенето с помощта на засиления интерес от страна на задгранични вложители.

Анализът на хърватския опит демонстрира, че през първата година след приемането на еврото цените на парцелите са се нараснали доста, макар високите лихви по ипотеките. Това дава съображение да се чака сходно развиване и в България.

В условия на изменящ се пазар е значимо да се разчита на надеждни организации за недвижими парцели. „ Нов Дом 1 “ е една от водещите компании в бранша, предлагаща лична консултация и ходатайство при покупка, продажба , отдаване чартърен и вложения в недвижими парцели. Агенцията разполага с офиси в София и Варна и е измежду топ 10 по обороти и топ 6 по осъществена облага в страната.

Макар и да се чака леко покачване на цените на парцелите след влизането в еврозоната, дълготрайната вероятност сочи към непоклатимост и нормализиране на пазара. България остава атрактивна дестинация за вложения с помощта на относително ниските цени на парцелите и удобните стопански условия. Препоръчва се на купувачите и вложителите да ревизират портфолиото и репутацията на организациите, с които работят, с цел да създадат най-хубавия избор при вложенията си.

Влизането на България в еврозоната ще докара до значими промени на пазара на недвижими парцели, които ще предложат нови благоприятни условия и провокации за всички участници в бранша.

Костадин Костадинов: България се трансформира в суровинен придатък на западноевропейските страни

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР