Министерският съвет одобри промени в Националния план за действие за

...
Министерският съвет одобри промени в Националния план за действие за
Коментари Харесай

Система за мониторинг ще отчита напредъка по интеграцията на ромите

Министерският съвет утвърди промени в Националния проект за деяние за интервала 2015-2020 година за осъществяване на Националната тактика на България за консолидиране на ромите (2012-2020).

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Националният проект за деяние е отворен документ, който се актуализира на база на годишни разбори на осъществяването на ограниченията в него.
Разработва се Система за мониторинг, оценка и надзор за осъществяване на Националната тактика, посредством който ще се регистрира напредъка по тази политика. Данните, събирани посредством Системата, ще бъдат оценени и предоставени на органите на изпълнителната власт, с цел да се вземат поради при създаване, актуализиране, осъществяване на стратегически и програмни документи, свързани с интеграцията на ромите.

В Националния проект за деяние за интервала 2015-2020 година е добавена нова глава, която съдържа Механизъм, който указва по какъв начин ще се реализира този развой. Координацията и мониторинга на Механизма са предоставени на Секретариата на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси, който е националната контактна точка по осъществяването на Националната тактика за консолидиране на ромите (2012-2020).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР