Министърът на цифровите технологии на Франция заяви, че Париж настоятелно

...
Министърът на цифровите технологии на Франция заяви, че Париж настоятелно
Коментари Харесай

Франция убеждава Мъск да построи завод на Tesla в страната

Министърът на цифровите технологии на Франция съобщи, че Париж настоятелно се пробва да убеди Илон Мъск да влага в цех на Tesla в страната.

" Ще бъде отлично да имаме фабрика на Tesla във Франция, бяха положени доста старания и сила, с цел да се уверим, че това е допустимо и че може да се случи ", съобщи Жан-Ноел Баро пред Шарлот Рийд от CNBC на конференцията Viva Tech в Париж.

Това обаче се случва тъкмо сега, когато министърът заплаши обществената платформа на Мъск – Twitter със възбрана, в случай че не се съобрази с идна регулация на Европейския съюз, отбелязва CNBC.

Същевременно, Франция се стреми да ускори позициите си като център за производството на електрически коли, като тази година откри първия си цех за акумулатори.

" Ние инвестирахме в.цял бранш на електрическите акумулатори, тъй че ще се опитаме да убедим Илон Мъск, че Франция е най-хубавото допустимо място в Европа за основаване на идната фабрика на Tesla ", безапелационен е Баро. Той дефинира Мъск като " популярен откривател, евентуално един от най-великите при започване на този век ".

Очаква се Мъск да приказва в Париж в петък на срещата на върха Viva Tech - една от водещите софтуерни конференции във Франция, на която държавното управление ще има огромно наличие.

Мъск е в търсене на ново място за Гигафабрика, в допълнение към огромните фабрики за произвеждане на коли на компанията, които към този момент са налице в Съединени американски щати, Германия и Китай.

Френските опити на Баро да притегли Tesla във Франция обаче внезапно контрастират с мненията му за милиардера във връзка с Twitter.

Миналия месец министърът съобщи, че обществената медия ще бъде неразрешена в Европейски Съюз, в случай че не съблюдава идния Закон за цифровите услуги, който влиза в действие през август.

Законодателството ще принуди софтуерните колоси, в това число Twitter, да управляват по-агресивно противозаконното наличие и дезинформацията на своите платформи или да рискуват евентуални санкции в размер на няколко милиарда $.

" Ще има голям надзор от страна на Европейската комисия върху дейностите, които Twitter ще предприеме, с цел да извърши тези нови отговорности. Ако Twitter не успее, ще му бъдат наложени наказания в размер до 6% от световните продажби. Ако не се поправя, Twitter ще бъде длъжен да напусне Европейски Съюз ", съобщи министърът.

" През последните няколко седмици това, което видяхме, не е обнадеждаващо във връзка с способността на Twitter да съблюдава тези нови правила ", добави Баро, без да прецизира кои аспекти на политиката на Twitter не са обнадеждаващи.

Припомняме, че преди месец Илон Мъск организира диалог с президента на Франция Еманюел Макрон в формалната му резиденция в Елисейския замък.

В изказване след срещата от Елисейския замък показаха, че са прегледани няколко тематики от общ интерес, по-специално европейският отговор на американския Закон за понижаване на инфлацията и напредъкът, който Франция е постигнала в привличането на вложения и подобряването на вероятностите за електрическите транспортни средства и силата.

" С Илон Мъск говорихме за привлекателността на Франция и за забележителния прогрес в секторите на електрическите транспортни средства и енергетиката. Разговаряхме и за цифровото контролиране. Имаме толкоз доста да свършим дружно. ", съобщи президентът в Twitter след срещата с милиардера.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР