Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е разпоредил на

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е разпоредил на
Коментари Харесай

Шойгу нареди на руската армия в Украйна: Унищожавайте приоритетно...

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу е разпоредил на армията да се концентрира основно върху унищожаването на украинските ракетни и артилерийски установки с огромен обхват. Това заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, предадоха международните организации.

Киев оповестява, че е нанесъл с ракетни системи за залпов огън, доставени от Запада, поредност удари по 30 съветски логистични обекта и хранилища с боеприпаси, напомня Ройтерс. Агенция ТАСС добавя, че в заповедта си Шойгу загатва, че вражеските ракетни и артилерийски установки с огромен обхват нанасят удари по жилищни квартали в обитаеми места в Донбас и са употребявани за съзнателно заличаване на полета с пшеница, а също и на зърнохранилища.

Руските въоръжени сили споделиха по-рано, че са унищожили голям брой оръжия, доставени от Съединени американски щати и други страни от НАТО, в това число модерна ракетна система, при нови свои офанзиви против украински позиции. Говорителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков сподели, че в Одеса е бил изумен склад, в който били съхранявани противокорабни ракети " Харпун ", а в Донецка област, покрай град Покровск, е била изумена доставена от Съединени американски щати ракетна система за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System). Достоверността на съветските изказвания не може да бъде доказана, защото съгласно самостоятелни специалисти системите HIMARS са сложни за разкриване и заличаване, отбелязва ДПА.

Всяка от предоставените на Украйна ракетни системи HIMARS разполага с шест ракети, с обхват до 80 км, което дава опция на украинските сили да нанасят удари по командни пунктове, хранилища с муниции и гориво на съветската войска, както и по войски разквартирувани надълбоко зад линията на фронта. Предвид това, че цената на една ракета е 155 000 $ е обяснимо за какво украинските сили се стремят да ги употребяват против по-важни от военна позиция цели като командни пунктове, хранилища с оръжие и казарми, а не против обособени танкове или артилерийски системи на съперника
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР