Министърът на младежда и спорта Красен Кралев коментира изминали Конгрес

...
Министърът на младежда и спорта Красен Кралев коментира изминали Конгрес
Коментари Харесай

Кралев: Конгресът на БФС беше абсолютно прозрачен

Министърът на младежда и спорта Красен Кралев разяснява минали Конгрес на БФС. На него Борислав Михайлов получи нов мандат като президент на централата. Легендарният вратар смаза конкуренцията в лицето на Любослав Пенев и Ивайлов Дражев.

" За мен всичко беше безусловно транспарантно и нямаше нищо неправилно. Ръководството на БФС направи една неточност и тя е, че не разреши на медиите да участват. Аз постоянно съм държал за по-голяма неприкритост.

Опозицията се оплака, че не са били позволени до началото на конгреса. За да бъдеш позволен обаче има два метода - или като пратеник, или като посетител. Те можеха да бъдат издигнати и да съставляват някои от клубовете, които са ги издигнали. Другият вид е като посетител, когато БФС те предложения или самият Конгрес да го гласоподава. Това явно не е станало.

Последните три години съм удовлетворен от управлението на футболния съюз, тъй като свършихме голям размер работа. Започнахме стратегия за възобновяване на футболните игрища. Всяка година даваме по 1 млн. лв., от които се възползват много тимове и тази година ще са още повече.

Години наред се разясняват уредените и купени мачове, а има публични отчети от интернационалните институции, които наблюдават за тези неща. Тази година има подозрения и отчет единствено за един от българското състезание.

Като резултати има доста какво да се желае от управлението на БФС - по отношение на съдийството и представянето на националните тимове. В последна сметка обаче делегатите сами си избират кой да ги ръководи ", съобщи министър Кралев пред bTV.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР